آلت‌ کوین چیست؟ انواع آلت‌ کوین کدامند؟

احتمالا اگر اهل سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال باشید، اسم آلت کوین به گوش‌تان خورده‌است. اما برای اینکه بدانیم آلت‌ کوین ها دقیقا چه چیزی هستند بهتر است قبلش بدانیم که بیت‌کوین‌ چی هست و کاربردش چیست؟!

آلت‌ کوین ها از کجا آمدند؟

بیت‌کوین در سال 2009 راه‌اندازی شد و یکسال قبل یعنی در سال 2008 متولد شد. قبل از بیت‌کوین، تلاش‌های زیادی برای خلق یک سیستم پولی دیجیتال صورت گرفته بود اما هیچ‌کدام نتوانستند موفقت‌آمیز عمل کنند اما بیت‌کوین موفق‌ترین ارز دیجیتال تا آن زمان بود و چون سیستم این ارز به شدت با فنون رمزنگاری گره خورده است به آن رمز ارز می‌گویند.

البته بیت‌کوین بدون ایراد نبود و به قابلیت‌ها و امکانات بیشتری نیاز داشت. اما با این حال، بعد از پیدایش بیت‌کوین و معرفی آن به جهان، طرفدارهای زیادی به سمت این کوین جذب شدند. با توجه به این موضوع که بیت‌کوین غیرمتمرکز عمل می‌کند، سورس یا همان کد برنامه‌نویسی‌اش در اختیار عموم مردم در دنیا قرار دارد.

این به این معناست که هرکسی که دوست داشته باشد در هرکجای جهان، می‌تواند این کار را امتحان کند و کوین دلخواهش را وارد بازار کند، البته با توجه و رعایت نکاتی که در این خصوص وجود دارد. به این ترتیب در مدت زمان کوتاهی نمونه‌های زیادی از کوین‌های جدید وارد بازار شد که هرکدام از این کوین‌ها از بیت‌کوین سرچشمه می‌گرفتند و با برطرف کردن ایرادات بیت‌کوین سعی داشتند که به اثبات برسانند از بیت‌کوین بهترند.

همین موضوع باعث شد کوین‌های جدیدی در بازار شکل بگیرند که به آن‌ها آلت‌ کوین می‌گویند. در واقع به رمز ارزهایی که بعد از بیت‌کوین به وجود آمدند آلت‌ کوین می‌گویند. هر آلت‌ کوین، شبکه بلاک چین مخصوص به خودش را ساخته و برای همین امروزه شاهد بلاک چین‌های مختلفی با خاصیت‌های متفاوت در بازار ارز دیجیتال هستیم.

 

انواع آلت‌ کوین ها

در طول زمان و با پیشرفت تکنولوژی آلت‌ کوین ها، تعدادشان زیاد شده و تغییر کرده‌اند. بیت‌کوین و آلت‌ کوین ابتدا به عنوان راهکاری برای انتقال سریع ارزش خلق شد اما امروزه این کوین‌ها از هدف اولیه‌شان دور شده و بیشتر به عنوان وسیله‌ای برای ذخیره ارزش مورد استفاده قرار می‌گیرند از سوی دیگر نمی‌توان معضل اساسی بیت‌کوین‌ها که شامل سرعت پایین پردازش تراکنش‌ و کارمزد بالا هست را نادیده گرفت. به همین دلیل امروزه برای کاربردهایی مانند انتقال پول از آلت‌کوین ها استفاده می‌شود که گزینه بهتری هستند.

اما انواع آلت‌کوین ها؛

اتریوم با مشخصه ETH

اتریوم اولین جایگزین بیت‌کوین و معروف‌ترین کوین است. این آلت‌ کوین یک پلتفرم نرم‌افزاری غیرمتمرکز است که زیر ساخت بلاک چین دارد. همچنین اتریوم سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز با استفاده از قراردادهای هوشمند است. اولین نسل قرارداد هوشمند یا اسمارت کانترکت ( Smart contract ) در دهه 1990 اتفاق افتاد اما اتریوم امکان ساخت و اجرای آن‌ها را به ساده‌ترین شکل ممکن برای عموم کاربرانش ( یعنی بدون نیاز به کنترل و یا دخالت اشخاص دیگر ) فراهم کرد.

اتریوم می‌تواند برای غیرمتمرکز سازی، کدگذاری و امنیت معاملات کریپتو مناسب باشد به همین دلیل کاربردش افزایش پیدا کرده‌است و به جرات می‌توان گفت یکی از دلایلی که باعث می‌شود اتریوم در مقایسه با سایر آلت‌کوین‌ها طرفدار بیشتری داشته‌باشد این است که تمرکزش روی قراردادهای هوشمند است.

البته امروزه پلتفرم‌های مختلفی امکان ساخت قراردادهای هوشمند یا همان اسمارت کانترکت را فراهم می‌کنند اما در این حوزه، اتریوم بزرگترین است. اتریوم دارای یک رمزارز اختصاصی به نام اتر است که طی یکماه رشد بالای ده برابری را تجربه کرد و خیلی‌ها معتقدند این رشد ادامه دارد.

قرارداد هوشمند چیست؟

به قرارداد یا پروتکلی که بین دو یا چند طرف به همراه شرط‌هایی که از پیش تعیین شده است، شکل می‌گیرد اسمارت کانترکت یا قرارداد هوشمند می‌گویند که اگر شرط‌های ذکر شده در قرارداد هوشمند برآورده شوند به طور خودکار یک‌سری اعمال هم انجام خواهند شد.

اسمارت کانترکت‌ها باعث می‌شوند طرف‌های قرارداد از طریق بلاک چین و بدون نیاز به شناخت از یکدیگر و حتی عدم اعتماد به یکدیگر تعهداتی را انجام بدهند.

انواع آلت کوبن ها

ریپل با نماد اختصاصی XRP

ریپل متعلق به یک شرکت خصوصی است که تراکنش‌ها و معاملات بین‌المللی و بین‌مرزی را خیلی سریع و با هزینه کم انجام می‌دهد. ریپل طی سال‌های ظهور رمز ارز متولد شد و از آن موقع به بعد همیشه جزء بهترین‌ها بوده است. چون از ریپل توسط موسسه‌های بانکی و مالی برای تسویه معامله‌های مطمئن استفاده می‌شود، چشم‌انداز خوبی برای این پلتفرم بزرگ محسوب می‌شود.

این نکته هم جالب است بدانید که تمام توکن‌های ریپل، قبل از راه‌اندازی پیش‌فروش شده و ریپل جدیدی تولید نمی‌شود. بعضی از بانک‌ها برای پرداخت‌های بین‌المللی از ریپل استفاده می‌کنند اما معمولا به جای ارسال توکن‌های ریپل، سندهای بدهی را ارسال می‌کنند و بعد از آن، با پول فیات تراکنش‌ها را تسویه می‌کنند.

ریپل برخلاف اکثر سیستم‌های رمز ارز در دنیا از فناوری بلاک چین استفاده نمی‌کند و همچنین به لطف استفاده از ریپل به عنوان یکی از بهترین آلت‌ کوین ها، تبادل‌های مالی بین‌المللی به جای چند روز فقط چند ثانیه زمان می‌برد. ریپل احتیاجی به استخراج ندارد، توان محاسباتی و تاخیر شبکه را کاهش می‌دهد و مناسب برای موسساتی است که معامله‌‌ها و پرداخت‌های بین مرزی ندارند. اصلی‌ترین هدف از توسعه این ارز دیجیتال ایفای نقش واسطه برای سایر صرافی‌ها به شمار می‌رود.

لایت‌کوین با نماد LTC

این ارز دیجیتال هم انشعابی یا اصطلاحا هاردفوک بیت‌کوین است و این کوین آرزوی بسیاری از سرمایه‌گذاران رمز ارزها در بازار است.سرمایه‌گذاران در سال 2017 مقدار زیادی لایت‌کوین می‌خریدند که هرکدام از آن‌ها 4 دلار ارزش داشت اما قیمت هرکدامشان در پایان سال 2017 به 350 دلار رسید.

لایت‌کوین در مقایسه با بیت‌کوین برای معاملات منظم مناسب است و هدف از توسعه آن، ساده کردن فرآیند استخراج در کنار بالا بردن سرعت پردازش تراکنش‌ها بود.این ارز یکی از 10 شبکه بلاک چین برتر در بازار است که حجم معاملاتش بیشتر از بقیه رمزارزهاست.
بیت‌کوین بر قدرت پردازش تمرکز دارد اما لایت‌کوین بر حافظه تمرکز دارد.
بیت‌کوین برای افزایش سرعت تایید معاملات طراحی شده اما لایت‌کوین تلاش می‌کند هر بلاک را 4 برابر سریع‌تر از بیت‌کوین تایید کند.

تتر با نام اختصاصی  USDT

تتر جزء اولین‌ها و محبوب‌ترین‌ها در بازار ارز دیجیتال از میان هزاران انواع آلت‌کوین محسوب می‌شود. تتر جزء رمزارزهای با ثبات است که با پشتوانه قرار دادن ارز فیات یا کالاهای با ارزش مثل طلا، تلاش می‌کنند که روی نوسانات بازار کریپتوکارنسی‌ها غلبه کنند.
(کریپتوکارنسی به پول اینترنتی که امنیتش از طریق رمزنگاری تامین می‌شود، می‌گویند در واقع نام دیگر رمزارزها کریپتو است.)

تتر در سال 2014 به بازار وارد شد و هدف از ایجاد آن، ساخت یک پلتفرم برای معامله دیجیتالی ارزهای فیات در بستر شبکه بلاک چین بود و به افراد این امکان را می‌دهد که معاملات ارزهای سنتی را با توجه به امکانات شبکه بلاک چین و فن‌آوری‌های مربوط به آن انجام بدهند. همچنین موجب می‌شود نوسانات قیمت و پیچیدگی‌هایی که اغلب در ارزهای دیجیتال وجود دارد را به کمترین میزان خودش برسانند.

ترون با نام اختصاصی TRX

هدف ترون، ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز است و پروتکل آن در میان بزرگترین سیستم‌های اجرایی مبتنی بر بلاک چین دنیا قرار دارد. شبکه ترون طی سال 2019 مدعی بود که ظرفیت انجام 2000 تراکنش بر ثانیه با کارمزد نزدیک به صفر را دارد! در واقع هدف ترون کوتاه کردن دست واسطه‌ها و وصل کردن تولیدکننده‌ها و مصرف‌کنندکان به یکدیگر است. ترون یک سیستم سرگرمی محتوای دیجیتال در سطح جهانی و رایگان است که به لطف آن، اشتراک‌گذاری محتوای دیجیتال بسیار ساده و ارزان می‌شود.

این آلت‌کوین در سپتامبر 2017 ساخته شد که ابتدا روی شبکه اتریوم بود ولی بعد از فعال شدن شبکه بلاک چینِ ترون، در ژوئن 2018 روی شبکه اصلی آمد. این توکن برخلاف بیشتر ازرهای دیجیتال دیگر، قابل استخراج نیست و تعداد کل توکن‌های ترون 100 میلیارد واحد بوده است.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

نویسنده: فاطمه زاهد

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.