آموزش صفر تا صد سرمایه گذاری در بورس (بخش ششم – آموزش پنل کارگزاری)
برای شروع وارد سایت کارگزاری میشویم.
به طور مثال من یک سبد گردان حرفهای هستم که به طور متوسط، 50 سهم در سبد من در حال گردش است. هر دفعه ده الی بیست سهم از این سهام را خریداری میکنم. کاری که انجام میدهم این است که 50 سهام مورد نظر را داخل قسمت دیدهبان قرار میدهم؛ که بتوانم در طول روز وضعیت سهام را با دسترسی راحتتر بررسی کنم.
در حال حاضر در سبدبان من ستران است. در حالی که در دیدهبان چند نماد دیگر مانند شیران، غگل و وبملت هم قرار دادم.
در مقاله قبل این نمادها دارای درصد بودند. اما امروز صفر است. به دلیل اینکه امروز و دیروز بازار تعطیل بوده است، سایت سازمان بورس را بررسی کنیم اتفاقی که میافتد این است در قسمت حقیقی و حقوقیها و معاملات برای ما عددی را نمایش نداده است.
همانطور که ملاحظه میکنید به دلیل تعطیل بودن بازار، آخرین قیمت و ارزش معاملات و حجم صفر است.
همانطور که در مقاله قبل عنوان کردیم، قیمت پایانی با قیمت آخرین معامله متفاوت است، قیمت آخرین معامله یعنی آخرین معاملهای که با این قیمت در لحظه آخر انجام شده است و قیمت پایانی میانگین قیمت معاملاتی که در طول روز انجام شده است به شرطی که حجم مبنا پر شده باشد. اگر حجم مبنا پر نشده باشد در این صورت قیمت پایانی، سهمی از درصدی از میانگین قیمتهایی که در طول روز انجام شده است، تعریف میشود.
بهطور مثال اگر حجم مبنا 50% پر شده است. در این صورت قیمت پایانی 50% از قیمت میانگین معاملاتی که در همان روز انجام شده است، میباشد. اگر 3%- نوسان داشته باشد و چون 50% از حجم مبنا را پر کرده است. 1.5%- میشود و اگر 5%+ باشد و 50% حجم مبنا را پر کرده است، در این صورت 2.5%+ است.
اطلاعاتی را در مورد کارمزد در مقاله قبل ارائه دادیم، این است که کارمزد خرید حدودا 0.5% و کارمزد فروش 1% است و در مجموع کارمزد خرید و فروش حدودا 1.46% میباشد و زمانی که قصد فروش دارید کارمزدی را منظور میکنند و قیمت سربه سری را به ما ارائه میدهند که منظور این است اگر شما سهمی را 15000 ریال خریداری کردهاید، توجه داشته باشید که با احتساب کارمزد خرید و فروش اگر قصد فروش داشته باشید باید حداقل در قیمت 15218 ریال بفروشید. اگر کمتر از این قیمت قصد فروش سهم را داشتید، ضرر کردهاید. در نهایت اگر دکمه خرید بزنید یک باکسی برای تایید خرید برای شما باز میشود که باید تایید کنید.
اگر شما سهمی را ثبت سفارش کنید و سهم را خریداری کنید، اتفاقی که میافتد این است که پول از قدرت خرید شما کسر و به قسمت بلوکه شدهها انتقال پیدا میکند.
اگر قیمت وارد شده، برابر کمترین قیمت که برای فروش است و به طور مثال 15100 ریال تعیین کنم، بلافاصله معامله انجام میشود و مبلغ از قسمت بلوکه شده، حذف شده و سهام خریداری شده داخل نمادهایی که در سبدبان قرار دارد و در کنار نماد شیران به همان ارزش قرار میگیرد.
الان نماد ستران به ارزش 3854845 ریال است. اگر ثبت سفارش انجام دهم و نماد شیران را با قیمت 15100 خرید انجام دهم به دلیل اینکه معادل این قیمت در قسمت فروشندگان کسی حاضر است 550 سهم به ارزش 15100 ریال بفروشد، به محض ثبت سفارش سهام در داخل سبد من به عنوان دارایی قرار میگیرد.
در غیر این صورت اگر که قیمت را 14900 ریال تعیین کنم، اولا سفارش در پایین جدول خریدها قرار میگیرد و حتی جز 5 نفر برتر هم نیستم.
دوما در سبد به دلیل اینکه خریدی انجام نشده است، چیزی قرار نمیگیرد و پول در قسمت بلوکه شده قرار میگیرد.
وقتی دکمه خرید می زنید، پیغام میآید ولی این سفارش ثبت نمیشود چون که اولا بازار بسته است و دوم اینکه قدرت خرید اندازه سفارشم نمیباشد.
اگر در طول روز معاملات بازار، این سفارش ثبت میکردم چون قدرت خرید یا پولی که به حساب کارگزار واریز نکرده بودم خطا میداد و اعلام میکرد که تکمیل وجه را انجام دهید.
در قسمتی که ما قصد خرید داریم، یک فلش رو به پایین وجود دارد که روی آن پیشرفته نمایش میدهد.
اگر روی آن کلیک کنیم یک سری اطلاعات جدید در اختیار شما قرار میگیرد.
این اطلاعات جدید شامل حجم نمایشی و دیگری شامل اطلاعات است. حجم نمایشی یعنی این که تصور کنید شما 10 هزار سهم از نماد شیران را خریداری کردید، این امکان را برای شما فراهم میکند که تنها 30% ازسفارش خود را در قسمت خرید و فروش سهام نمایش داده شود.
به طور مثال شما قصد خرید 10000 سهم را به ارزش 15000 ریال دارید در این صورت در ابتدای صف، درکنار 2000 سهمی که یک نفر دیگر سفارش داده است، قرار میگیرید. در این صورت تعداد به 2 و 12000 سهم تغییر پیدا میکند.
این قسمت این امکان را برای شما فراهم میکند که حداقل تا 30% سفارش خود را در قسمت حجم نمایشی وارد کنید.
در این صورت در قسمت حجم نمایشی 3000 را می نویسیم و حال اگر خرید را انجام دهیم این 3000 سهم در ابتدای صف نشان داده میشود و از دید بقیه سرمایهگذاران و متقاضی سهم یا خریداران و فروشندگان مخفی مانده است.
پس حداقل برای سفارش 10000 سهم 3000 تعداد را از دید بقیه سرمایه گذاران مخفی نگهدارم.
بنابراین این نکته را توجه داده باشید، شاید شخصی که سفارش را ثبت میکند، به دلیل اینکه تصمیم دارد سفارشات خود را از دیگران مخفی کند تا تقاضا بالا نرود و سرمایهگذاران دیگر سهمی بیشتری عایدشان نشود، از این نکته استفاده میکند.
بخش بعدی؛ بخش اعتبار است که شامل روز، انجام و حذف، معتبر تا لغو، معتبر تا تاریخ است.
روز: سفارش وارد شده فقط در همان روز در سامانه معاملات فعال میباشد و در صورتی که معامله انجام نشود در انتهای روز از سیستم معاملات بورس حذف میگردد.
به طور مثال قیمت سهم را 14000 تعیین کردیم. ثبت میشود ولی چون کسی حاضر به فروش نیست مگر اینکه قیمت سهم کاهش پیدا کند و سفارش انجام شود و اعتبار بلوکه شده در قسمت اعتبار نزد کارگزار برمیگردد.
سفارش معتبر تا تاریخ: تا تاریخ تعیین شده توسط کاربر در سامانه معاملات بورس، فعال میماند و در صورتی که تا پایان ساعت معاملات بورس در تاریخ تعیین شده معامله صورت نگیرد از سیستم معاملات بورس حذف میشود. اگر تا تاریخ دوشنبه تعیین میکنیم، اگر معامله انجام نشود، در همان روز دوشنبه حذف میشود.
سفارش معتبر تا لغو: سفارش وارد شده، تا زمانی که کاربران آن را از سیستم حذف نکنند، در سیستم معاملات بورس فعال باقی میماند.
توجه داشته باشید در شرایطی که اقدام به ارسال سفارش بر روی نمادی کنید که بسته شود، امکان حذف سفارش تا زمان بازگشایی نماد وجود نخواهد داشت و پول در قسمت بلوکه شده باقی میماند. بنابراین بهتراست این کار را انجام ندهید.
با وارد شدن سفارش به سیستم معاملات بورس، هر اندازه از سفارش که همان لحظه قابل انجام باشد، انجام میشود و بقیه سفارش از سیستم حذف میشود. به عنوان مثال، اگر تعداد 10000 و نرخ 1000 باشد در صورتی که سفارش از نوع خرید باشد و فقط 100 سهم برای فروش در سیستم در نرخ 1000 وجود داشته باشد، فقط تعداد 100 خرید انجام میشود و 9900 سهم دیگر از سیستم بورس حذف میشود، توجه داشته باشید در چنین شرایطی وضعیت سفارش شما ” انجام شد” خواهد بود.
به صورت پیش فرض سفارشات اعتبار در روز و حجم نمایشی به صورت پیش فرض روی تعدادی است که ما خودمان سفارش ثبت کردیم، قرار دارد.
اگر حجم نمایشی را خالی بگذاریم، تعدادی که در جدول سفارشات ثبت میشود برابر با تعدادی است که ما ثبت کردیم.
بر روی دکمه خرید کلیک کرده و سفارشات ثبت میشود.
در باکس پایین سفارشات باز وجود دارد.
منظور سفارشاتی است که ما انجام دادهایم و به دلیل این که قیمت ما پایین تراز قیمت فروشندگان است، خرید انجام نشده است و منتظر تایید میباشد.
امکان کپی اطلاعات، ویرایش و حذف وجود دارد.
در قسمت جایگاه به شما اطلاع میدهد، در قیمت ثبت شده، نفر چندم در آن قیمت میباشید.
به طور مثال اگر با قیمت 15000 ریال ، 10000 سهم ثبت کرده اید، با اطلاعات موجود در قسمت خریداران که یک نفر است، در صورت ثبت سفارش ما به عنوان نفر دوم اضافه می شوید.
با قیمت 14944 ریال نفر 4 ام در صف قرار میگیرم. اگر نفر 3 صف انصراف بدهد و جایگاه من 3 میشود به دلیل اینکه یک نفر حذف شده است.
حالتهای مختلف وجود دارد که این جایگاه را نشان میدهد، حتی ممکن است قیمتی را ثبت کرد که جز 5 قیمت برتر نباشد. ولی قصد دارم با ثبت قیمت، بررسی کنم در چه جایگاهی قرار دارم.
این جایگاه در برخی موارد مفید است. به دلیل اینکه در بعضی مواقع، با افزایش یک ریال نفر اول صف قرار میگیرم و ترجیح بر این است که با ثبت یک ریال بیشتر، به جای اینکه نفر 20 صف قرار بگیرم، نفر اول باشم.
در قسمت تب سفارشات امروز، اطلاعات معاملاتی انجام شده و معاملاتی که به هر دلیل انجام نشدند، سفارش باز را نمایش میدهد.
در قسمت بعد سفارشات باز (شیران) است.
یعنی مجموع سفارشات بازی که مربوط به نماد شیران است. این امکان وجود دارد برای یک سهم چند تا سفارش با رنج قیمت های متفاوت ثبت کنیم. روی هر نمادی موس را قرار دهیم، این قسمت سفارش باز برای آن نماد نمایش میدهد.
قسمت معاملات امروز در حقیقت معاملاتی که و قیمت عرضه و تقاضا برابر است و معاملات انجام شده است.
در قسمت حساب امروز گردش حساب را نمایش میدهد که چه میزان مبلغ واریز و برداشت شده است.
نکته ای که وجود دارد این است که تمامی کارگزاری صفحههای متفاوتی دارند ولی قطعا شبیه به یکدیگر میباشند.
اولین نکته این است که ما معمولا معاملات را در روز معاملاتی انجام میدهیم.
امکاناتی که معمولا در بخش پیشرفته برای ما قرار گرفته است، ترجیحا به دلیل اینکه اطلاع نداریم در دو سه روز آینده چه اتفاقی میافتد، استفاده نمیکنیم.
نکته دیگه اینه که در قسمت اعتبار در تاریخ مشخص، در زمان پیش گشایش سفارش شما ثبت نمیشود و سفارش شما در ساعت 9 ثبت میشود.
با این نکات، از باکس پیشرفته ترجیحا استفاده نکنید.
قسمت بعدی گزارش سفارشات است
اگر سفارشی را ثبت کرده باشید. اطلاعات ثبت سفارش در این قسمت قرار میگیرد .
در جستجوی پیشرفته اگر تعداد نمادهای شما زیاد باشد. شما میتوانید از این قسمت استفاده کنید.
اگر بر روی پرتفوی لحظهای کلیک کنید. اطلاعات سبد (تعداد سهامهایی که در اختیار دارید) شما نمایش داده میشود.
که در این اکانت کارگزاری یک سهم به جز نماد ستران وجود ندارد.
در سطرها قیمت میانگین به این دلیل است که شاید شما نماد ستران را در 5 سطح خریداری کردید و قیمتی که نمایش داده است میانگین وزنی قیمتهای خریداری شده است.
اگر بخشی از سهام ستران فروخته باشید به طور مثال از 1000 سهم، 900 سهم فروختهاید. در قسمت سود و زیان فروش، بخشی از سهام را که فروخته شده است، برای شما نمایش داده میشود.
سود مجمع در مدتی که سهم خریداری شده است، به دلیل برگزار نشدن مجمع صفر نمایش داده است. وقتی سال مالی و مجمع عمومی برگزار شود؛ نماد در حالت ممنوع – متوقف قرار میگیرد.
در این نماد، شما 287350 ریال معادل 7.99% سود کسب کردهاید.
سود و زیان دوره با سود و زیان مانده در این متفاوت است که پایان دوره یعنی سود و زیان مانده به اضافه سود و زیان حاصل از فروش سهم مورد نظر که ممکن است داشته باشید.
این سود و زیان مربوط به 100 تا سهم موجود است. اگر شما 900 سهم فروخته باشید، سود و زیان فروش به اضافه سود و زیان مانده، سود و زیان پایان دوره میشود.
به دلیل اینکه فروشی صورت نگرفته است؛ سود و زیان مانده با سود و زیان پایان دوره یکی است و بازدهی سهم همان بازده مانده است.
در نهایت درصد پرتفوی سبد 100% است. به این دلیل که داخل سبد، 100% سهام خریداری کردهاید.اگر نماد دیگری مانند شیران و وبملت ….خریداری میکردیم؛ درصد این سبد کاهش پیدا میکرد. به طور مثال 20% شتران ، 10 وبملت و… داریم.
این نکته را همیشه در نظر داشته باشید که هرگز بیشتر از 30% از سبد خود را به یک سهم اختصاص ندهید. در بعضی مواقع سرمایهگذار به سبد خود مطمئن است و به اصطلاح تک سهم شده است یعنی به خرید خود خیلی مطمئن و تمام دارایی خود را برای یک سهم گذاشته است.
نکته دوم این است که همیشه برای شروع 15 تا 20 درصد از سبد خود را از عرضه اولیه شروع کنید.
یعنی سهام برای شروع 20 تا 30 درصد از پرتفوی عرضه اولیه باشد.
هر روز در قسمت سود و زیان حد سود و حد زیانی که در نظر گرفتید را چک کنید.
وقتی که یک سهم را خریداری کردهاید در ابتدای کار هدف خود را تعیین کنید.
سیگنالی را دریافت کردهاید که این سهم چشم انداز خوبی دارد. بنابراین هدف را 10% بازدهی تعیین کنید. بنابراین هر وقت سود و زیان این سهم به 20 % رسید، میفروشید و هدف خود را فراموش نمیکنید.
میتوانید استراتژیک پیشرفتهتری را در نظر بگیرید و پلکانی سهام خود را بفروشید و زمانی که به 20% سود افزایش، 50% از سهام خود را بفروشید و به اصطلاح save سود انجام دهید.
اگر قیمت سهام افزایش پیدا کرد، بخشی از سهام را داشته باشید و اگر کاهش داشت، بخشی از سهام خود را به قیمت بالاتری فروختید.
بنابراین استراتژیک خرید و فروش پلکانی، یک استراتژیک بسیار مهمی است.
با سرچ در اینترنت، درصدهای خرید و فروش را میتوانید بررسی کنید که به طور مثال دو پله خرید و سه پله فروش انجام دهید.
این موضوع را نیز برای خود در نظر بگیرد که در حالت زیان، برای خود هدف تعیین کنید که اگر به طور مثال سهمی اگر بیش از 10% زیان کرد بفروشید.
به این دلیل حد زیان را تعریف میکنید که اگر به طور مثال شما امروز سهمی را خریداری کردهاید و فردا 2% کاهش قیمت دارد.
به چه دلیل اگر این سهم منفی شد، بفروشم در حالی که 1.46% کارمزد پرداخت کردهایم؟ بنابراین در همان ابتدای کار میپذیریم که بازار نوسان دارد ولی به هدفی که تعیین کردیم؛ مطمئن هستیم.
ولی این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است تحلیلی به اشتباه باشد و شما بابت تحلیل اشتباه، حاضرید چه بهایی را پرداخت کنید. بنابراین حد زیان را تعیین میکنیم.
در قضیه ترس و طمع این اصطلاح است که اگر تصمیم دارید که یک چیزی ارزان شود بزار من بخرم.
علتش نقطه ورود و نقطه خروجی میباشد، که ما تعیین میکنیم.
بارها اتفاق افتاده است که سهمی را خریداری کردهاید ولی بعد از فروش، قیمت سهم افزایش پیدا کرده است. به دلیل اینکه سهم معمولا که منفی میشود و شما را خسته میکند و بعد زمانی که میخواهد افزایش قیمت داشته باشد، شما خسته شدهاید و سهم را فروختهاید.
بالعکس این موضوع نیز وجود دارد که سهمی به اصطلاح داغ شده است و شما آن را در نقطه پیک خریداری کردهاید؛ بعد از یه مدت کوتاه سهم نزولی میشود. شما سهم را میفروشید و با فروش، سهم به وضعیت اولیه خود باز میگردد.
نقطه ورود و خروج، قیمت خرید و فروش را از ابتدای کار مشخص کنید.
مهارت و استراتژیک سختی است ولی باید حتما تمرین کنید.
قسمت سود و زیان مانده به شما خیلی کمک میکند که چه درصدی از حد سود و زیان برای شما محقق شده است و هر زمان به حد متصور شما رسید بتوانید خرید و فروش را انجام دهید.
این بخش زمانی ارزشمند است که شما به طور مثال ده سهم در اختیار داشته باشید.
قیمت سهم قیمت آخرین معامله است و قیمت پایانی نمیباشد. به دلیل اینکه بالای سطر دکمه ای تعبیه شده است که میتوانید مبنای محاسبه ارزش فروش را برحسب آخرین قیمت یا قیمت پایانی تعیین کنید.
که با انتخاب هر کدام، نسبت سود و زیان تغییر پیدا میکند. برای من قیمت پایانی مهم است به دلیل اینکه امروز که بازار بسته است، ارزش دارایی را قیمت پایانی تعیین میکند.
یک ابزار کاربردی به نام نمای بازار وجود دارد.
در این قسمت اسامی کلیه سهمها را صنعت به صنعت نمایش میدهد. مانند صنعت پیمانکاری صنعتی
میتوانیم با بررسی نمادها، اطلاعات کلی به دست بیاوریم.
دو سایت سهامیاب و tgju.org برای تحلیل به ما کمک میکند که هر کدام را جداگانه بررسی میکنیم.
سایت سهامیاب، ابزارهای مختلفی دارد که به ما کمک میکند که بتوانیم بهتر تحلیل را انجام دهیم. یکی از ابزارها نقشه بازار است.
اگر روی آن کلیک کنیم، نقشه بازار را نمایش میدهد.
به دلیل اینکه امروز بازار بسته است به صورت نماد به نماد برای ما نمایش نمیدهد ولی زمانی که بازار باشد به طور مثال نماد بانکداری را به سهمهای موجود مانند وبملت، وتجارت،.. نمایش میدهد.
بزرگی و کوچکی مربعها و مستطیلها، حجم معاملاتی میباشد که در بازار اشغال کرده است.
علاوه بر اینکه نمادها را به صورت صنعت نمایش میدهد، عددی داخل هر باکس نمایش داده شده است که در حقیقت شاخص هر صنعت میباشد. برای نماد بانکداری 0.31% است که این عدد، میزان رشد شاخص بانکداری علاوه بر شاخص کل میباشد.
در روزهای معاملاتی نقشه بازار به این صورت است.
به طور مثال در قسمت خودرو و ساخت قطعات شامل چندین باکسهایی است که نمادهای مختلفی مانند خساپا، خگسترو… را نمایش میدهد.
ممکن است یک سهمی 5%+ است و چون حجم معاملات کوچک است بنابراین باکس معاملات هم کوچک نمایش داده میشود.
بنابراین حجم معاملات میزان کوچک و بزرگی باکس را تعیین میکند.
نماد خساپا و وتجارت به دلیل حجم معاملات بالا، داخل باکسهای بزرگ میباشند.
در بین رنگها، هر یک از نمادها که 5%+ باشد، سبز شفافتری دارد و همینطور که به صفر نزدیک میشود به سمت رنگ خاکستری و مشکی و زمانی که وارد منفیها میشود قرمز میباشد.
این نقشه در یک تصویر کلی به ما کمک میکند که کدام صنایع مثبت و منفی است.
با بررسی نقشه موجود، تمام نمادهای شیمیایی به جز یکی از نمادها مثبت، بانکها در شرایط نسبتا خوبی قرار دارند.
در بعضی موارد نقشه همیشه به رنگ سبز نمیباشد که در این وضعیت بازار وضعیت خوبی ندارد و خیلی از نمادهای معاملاتی قرمز هستند و احتمالا شاخص کل هم منفی و نزولی است.
قسمت بعدی که در سایت سهامیاب میتوان بررسی کرد، توییت است.
در حال حاضر توییتهای نماد شیران را بررسی میکنیم و یک سری اطلاعات در نماد شیران را میتوانیم به دست بیاوریم.
یک قسمت این نوشته شیران طبق اصلاحیه پرداخت سود از 20 اسفند ماه 98 شروع شده به بانک ملت وجود دارد.
در این قسمت افراد مختلف نظرات و تحلیل تکنیکال خود را ارائه دادند و میتوان بررسی کرد.
نکته ای که وجود دارد این است که افرادی که معمولا نماد شیران را بررسی میکنند جز افرادی هستند که سهام این سهم را خریداری کردهاند و تمایل دارند افزایش قیمت داشته باشد و ممکن است در این صفحات خیلی تبلیغ و حمایت ببینید که الزاما درست نباشد.
در بعضی از مواقع خیلی از تحلیلها بنیادی هستند و میتوان به اطلاعات تکیه کرد.
دوم اینکه اطلاعاتی که راجع به مجامع و صورتهای مالی را میتوانیم به دست بیاوریم.
یک مساله دیگه این است که شما آینده این سهم را بررسی میکنید. به طور مثال دیروز 20 توییت شده است ولی امروز 100 تا توییت زده شده است و به نظر میرسد که این سهم دارد داغ میشود و میتوانیم اطلاعات به دست بیاوریم.
قسمت بعدی به نام سهامنگر که این نماد در 6 ماه، یک سال و حتی یک هفته چه میزان سوددهی داشته است را در اختیار ما قرار میدهد.
در این قسمت همبستگی با دلار، نفت و…. بررسی میکند.
همان طور که ملاحظه میکنید، در هفته اخیر 4.46%+ و در ماه اخیر نزدیک 9%- تغییرات داشته است.
اگر در سال گذشته، سهام شیران را خریداری کرده بودهاید، شما نزدیک 400 % سود خواهید کرد.
اگر در بانک سرمایهگذاری میکنید نزدیک 20% سود میکردید.
از زمان بازگشایی این سهم تا الان 18114% رشد داشته است.
همان طور که ملاحظه میکنید، در بازار سهام اگر سهم مناسبی را انتخاب کنید، سودآوری بالاتری نسبت به بازارهای موازی میتوانید داشته باشید. خصوصا اگر افق ما بلند مدت باشد.
خیلی از نمادها وجود دارد که در یکسال بیشتر از 440% سود دادند.
ضریب نقدشوندگی عددی بین صفر تا 100 است. هر چقدر نزدیک به 100 باشد، ضریب نقد شوندگی بالاتری دارد.
ضریب همبستگی به دلار بین 100-+ میتواند باشد.
اگر100+ باشد، اگر دلار 1 ریال افزایش داشته باشد این سهم 1% افزایش پیدا میکند و بالعکس.
عدد 28.42% ارتباط مستقیم مثبتی دارد ولی خیلی زیاد تاثیرگذار نمیباشد. اگر دلار افزایش پیدا کند، تاثیر چشمگیری ندارد.
ضریب همبستگی به شاخص کل یعنی 58.83% به شاخص کل ارتباط مثبت دارد. یعنی در صورتی که شاخص مثبت باشد، این سهم افزایش پیدا میکند ولی نه دقیقا به همان میزان نه در همهی مواقع این اتفاقا میافتد.
به این صورت نمیباشد که اگر شاخص 2% افزایش داشته باشد نماد 2% افزایش پیدا کند.
ولی در 59% مواقع همبستگیشان مثبت بوده است.
ممکن است در مواردی شاخص منفی باشد ولی نمادی مثبت باشد یا بعلکس.
اکثرا خیلی کم اتفاق میافتد که برای یک نمادی شاخص همبستگی منفی باشد.
سایت دیگری به نام (طلاو جواهر) در تحلیل به ما کمک میکند.
داخل سایت tgju.org میتوانید تصویر کلی بازارهای موازی را بررسی کنید.
داخل این سایت وضعیت بورس، طلا، سکه، دلار، نفت و… را نمایش میدهد.
جالبی این سایت این است که شما روی هر کدام از نمادها کلیک کنید و قسمت آرشیو قیمت مراجعه کنید، روند قیمت اونس طلا از سال 1358 تا به امروز را نمایش میدهد.
از سال 2007 تا 2011 که بحران مالی شروع شد، انس طلا افزایش داشته است و از سال 2011 این بحران مالی فروکش کرده است و بعد از این سال انس طلا کاهش پیدا کرد و از سال 2016 دوباره در حال افزایش است.
به این خاطر است که اکثرا پیشبینی کردهاند که بحران مالی در پیش است و قیمت انس حدودا به بالاترین قیمتهای تاریخی خودش نزدیک شده است.
دلیل اینکه انس و طلا با بحران مالی رابطه مستقیم دارد این است که با رشد اقتصادی رابطه عکس دارد. در سراسر دنیا طلا به عنوان دارای امن حساب میشود و زمانی که وضعیت اقتصادی وارد بحران میشود، تقاضا برای طلا بالا میرود.نتیجه میگیریم که زمانی قیمت طلا افزایش پیدا میکند، این امکان است که وضعیت جهانی رو به وخامت برود.
وقتی تابلو اولیه این سایت را نگاه میکنیم، انتظار داریم در مورد قیمت دلار و سکه تحلیل داشته باشیم.
وقتی قیمت دلار و نفت و… افزایش پیدا کند، بعضی از صنایع منفی و بعضی مثبت میشوند چون بعضی از صنایع از افزایش قیمت دلار منفعت میبرنند. مانند شرکتهای صادرات محور
وقتی طلا افزایش پیدا کند باید انتظار داشته باشیم که بازار بورس منفی باشد.
وقتی نفت کاهش قیمت داشته باشد، برای شرکت وضعیت بدی است. البته در حال حاضر که فروش نفت نداریم، این کاهش قیمت نفت خیلی بر وضعیت کشور تاثیری ندارد.
در صنایع شیمیایی، نفت به عنوان ماده اولیه استفاده میشود که تاثیر از قیمت نفت منظور میشود.
کسانی که تحلیل بنیادی انجام میدهند، بررسی میکنند که شرکت چه مواد اولیه و چه محصولی با چه قیمتی میفروشد؟
با بررسی این موارد، چشم انداز شرکت را بررسی کردهاید.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂
من چطوری ازتون تشکر کنم؟
لطف دارید. حمایت های شما باعث پیشرفت روز به روز اپلیکیشن فانوس خواهد شد.