بازار گاوی و خرسی در بورس چیست؟

بازار بورس مملو از شرایط مختلف، پیچیدگی‌ها و اصطلاحات گوناگون است که هر سرمایه‌گذار باید با آن‌ها آشنا باشد. بازار گاوی و بازار خرسی، دو نمونه از این شرایط هستند که در بیشتر بازاهای سهام پیش می‌آیند.این موضوع دارایی‌های شما را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند.

پس اگر شما هم قصد سرمایه گذاری در بورس را دارید، در ادامه مطلب همراه فانوس باشید تا به شما بگوییم که بازار گاوی و خرسی چه نوع بازارهایی هستند و در طول آن‌ها باید چه کاری انجام دهید؟

 

بازار گاوی چیست؟

بازارهای مالی سهام، بورس، اوراق قرضه و کالاها، تحت تاثیر اعتماد مصرف‌کننده هستند. بازار گاوی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت سرمایه‌گذاری برای دوره‌های پایدار در حال افزایش است. با توجه به اقتصاد پر رونق که معمولا بازارهای گاوی را همراهی می‌کند، سرمایه‌گذاران مشتاق خرید یا نگهداری اوراق بهادار هستند، و بنابراین بازار خریدار را ایجاد می‌کنند. قیمت سهام به طور پیوسته افزایش می‌یابد و سرمایه‌گذاران نسبت به عملکرد آینده بورس خوش‌بین و دلگرم هستند.

این بازار نشان می‌دهد که اقتصاد قوی است، کارخانه‌های زیادی در حال فعالیت هستند و نرخ بیکاری به طور کلی پایین است. این موضوع می‌تواند حتی اطمینان بیشتری را به سرمایه‌گذاران القا کند و درآمد بالاتری را برای سرمایه‌گذاری در اختیار مردم قرار دهد. در نتیجه رشد گسترده‌ای را در بازار می‌بینیم. معمولا قیمت سهام در بازارهای گاوی به طور متوسط 112٪ افزایش می‌یابد. این بازارها ممکن است از چند ماه تا چند سال دوام داشته باشند، اما به طور کلی از بازارهای خرسی طولانی‌تر هستند. اما همانطور که تاریخ نشان داده است، گاوها برای همیشه نمی‌مانند.

 

بازار خرسی چیست؟

گاهی اوقات در حالی‌که افراد زیادی به بازارهای گاوی خوشبین هستند، بازارهای خرسی پدید می‌آیند. این بازار وقتی رخ می‌دهد که قیمت سهام، 20٪ یا بیشتر برای یک دوره زمانی پائین سقوط می‌کند. گاوها عموما از قدرت اقتصادی برخوردار می‌شوند، در حالی که بازارهای خرسی در بورس، اغلب در دوره‌های کندیِ اقتصاد و بیکاری اتفاق می‌افتند. در این دوره، سرمایه‌گذاران معمولا نسبت به چشم انداز بازار سهام بدبین هستند. تغییرات در بازار سهام ممکن است با رکود همراه باشد. اما همیشه نمی‌توان برای آن آماده شد و تشخیص داد که بازار خرسی در حال آمدن است.

در طول بازار خرسی، بسیاری از سرمایه گذاران ممکن است بخواهند سرمایه‌های خود را بفروشند تا از پول خود محافظت کنند، به پول نقد دسترسی پیدا کنند یا دارایی خود را به اوراق بهادار محافظه‌کارتر، منتقل کنند. این می‌تواند اثر جانبی ناخواسته در ایجاد فروش داشته باشد که حتی باعث سقوط قیمت سهام می‌شود. همچنین ممکن است باعث شود افراد سرمایه‌گذاری‌های خود را کمتر از مبلغی که برای آن‌ها پرداخت کرده‌اند، بفروشند. این امر می‌تواند مانع توانایی‌های آن‌ها برای دستیابی به اهداف مالی دراز مدت شود. از نظر تاریخی، بازارهای خرسی کوتاه‌تر از بازارهای گاوی بورس هستند.

 

بازار خرسی و بازار گاوی در بورس

 

سرمایه‌گذاری در بازار گاوی و خرسی

از آنجا که تفاوت‌های زیادی بین بازارهای گاوی و خرسی وجود دارند، نحوه تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری بسیار متفاوت است. تخصیص سهام بیشتر در بازار گاوی، یعنی جایی که پتانسیل بیشتری برای بازده بالاتر دارد، مطلوب است. یکی از راه‌های بهره‌گیری از افزایش قیمت بازار گاوی این است که سهام را زود خریداری کنید و قبل از رسیدن به اوج خود بفروشید. در بازار خرسی، جایی که پتانسیل زیان بیشتری دارد، سرمایه‌گذاری در سهام باید با احتیاط زیادی انجام شود. زیرا حداقل در ابتدا احتمال ضرر بالا می‌رود. هنگام شروع شدن بازار خرسی بهتر است که پول خود را به سمت اوراق بهادار با درآمد ثابت هدایت کنید.

روش دیگری برای آمادگی در بازارهای گاوی و خرسی، از طریق برنامه‌ریزی مالی ایجاد می‌شود. ایجاد یک برنامه صحیح با یک مشاور مالی به شما کمک می‌کند تا از بزرگترین تله‌ای که سرمایه‌گذاران در آن سقوط می‌کنند، جلوگیری کنید. این تله دقیقا تصمیم‌گیری مالی بر پایه‌ی احساسات است.

به عنوان مثال در بازارهای گاوی، ممکن است شما تعصب به خرج دهید که بازار روند صعودی خود را ادامه دهد. بنابراین مایل باشید بیش از آنچه که شرط احتیاط است، ریسک کنید. در مقابل، در یک بازار پایین ممکن است بر اساس ترس رفتار کنید و تصمیمات سریعی، مانند تصمیم خروج از بازار را بگیرید.

اگر در حال سرمایه‌گذاری در بازار بورس هستید و بازار گاوی حاکم است، شما باید سهام‌های با ارزش را خریداری کنید. از فرصت استفاده کنید و هنگامی که قیمت‌ها بالا می‌رود، سهام خود را به‌فروش برسانید. به ضررها به عنوان موقعیت موقتی نگاه کنید و سعی کنید از هر بخش بازار بورس سود ببرید.

اما در بازار خرسی داستان فرق دارد و باید حسابی مراقب ضررها باشید. ارزش سهام مدام در حال کم شدن است و روند نزولی آن اصلا معلوم نیست. حتی اگر فکر کنید که سهم خریداری شده ممکن است ارزشمند شود، ابتدا باید بدانید که کمی ضرر خواهید کرد.
حتی در این شرایط برخی از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای هم حالتی تدافعی به خود می‌گیرند تا تغییرات بازار را بررسی کنند. سهام تدافعی معمولا مربوط به صنایعی است که به دولت تعلق دارند و شرایط اقتصادی هر طور که باشد، مردم آن‌ها را خریداری می‌کنند.

اگرچه درک جهت بازارها مهم است، اما پیش‌بینی زمان انتقال از بازار گاوی به بازار خرسی بسیار دشوار است. با گذشت زمان، بهترین استراتژی برای مدیریت تغییرات بازار، از طریق تخصیص دارایی استراتژیک دراز مدت بوده است. همکاری با یک مشاور مالی برای ایجاد نمونه کارهای متنوع سرمایه‌گذاری می‌تواند به شما در تحمل بازارهای چالش برانگیز کمک کند. برای تعیین زمان بازار، کارهای غیرممکن و غیرمنطقی نکنید و از یک مشاور مالی کمک بگیرید. 

 

آیا همیشه بازار گاوی و خرسی در بورس وجود دارند؟

همانطور که هر سرمایه‌گذار باتجربه می‌داند، بازار بورس و سهام دائما در جریان هستند. این اتفاق بارها می‌افتد و فقط هم به دلیل بازارهای خرسی یا گاوی نیست.
در واقع بازارها کمی پیچیده‌تر از این مسائل هستند. در بیشتر مواقع سود و زیان ناچیز یکدیگر را جبران می‌کنند و منجر به بازارهای مسطح می‌شوند. به‌علاوه، شاید بازارها به دلیل روندهای کوتاه مدت یا اصلاحات بازار که ممکن است باعث حرکت‌های رو به پایین شوند، تغییرات قابل توجه‌تری را تجربه کنند.

بازارهای گاوی و خرسی در یک دوره پایدار اتفاق می‌افتند. معمولا با گذشت زمان، اگر شرایط اقتصادی پایدار باشد، گاوها پیروز می‌شوند. بنابراین همیشه نمی‌توان به‌طور قطعی گفت که در بازار خرسی قرار گرفته‌ایم یا در بازار گاوی. یک مشاور مالی یا سرمایه‌گذار حرفه‌ای می‌تواند این را تشخیص دهد.

 

نتیجه‌گیری

بازار بورس همیشه دوره‌های بازار گاوی و بازار خرسی را تجربه می‌کند. اما همانطور که می‌دانید عملکرد گذشته هیچ تضمینی برای نتایج آینده نیست. درک مسیری که بازار در پیش می‌گیرید و داشتن یک برنامه طولانی مدت، به شما در مدیریت فرارسیدن جریانات خاص و دستیابی به موفقیت پایدار کمک می‌کند. همچنین شما با دانلود اپلیکیشن فانوس می‌توانید به تجزیه و تحلیل‌های بورسی دسترسی داشته باشید و حسابدار شخصی خود باشید.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 نویسنده: امیر نیکنام

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.