10 راه مدیریت مالی و بودجه بندی جوانان
با بالا رفتن سن، کنترل امور مالی اهمیت بیشتری پیدا میکند. زمانی فرا میرسد که شما کاملا مستقل هستید و انتظار میرود هزینه اجاره، غذا و آب و برق را به تنهایی پرداخت کنید. وقت گذاشتن جهت یادگیری نحوه بودجهبندی و مدیریت هزینه جوانان، آنها را برای موفقیت مالی آماده میکند.
در ادامه همراه فانوس باشید تا راههای مناسب جهت بودجهبندی و مدیریت هزینه برای جوانان را با شما به اشتراک بگذاریم.
راههای مدیریت هزینه و بودجهبندی جوانان
-
خود کنترلی را تمرین کنید
یکی از چالشهای بزرگسالی، یادگیری نحوه صرف کردن درست پول است. رفتن به مرکز خرید و خرید یک جفت کفش ورزشی با کارت اعتباری آسان است، اما شاید تا آخر ماه نگران پولی باشید که خرج کردهاید. بنابراین بهتر است منتظر بمانید تا بدانید پول کافی دارید و از پرداختهای غیر ضروری خودداری کنید.
اگر برای بیشتر خریدهای خود از کارتهای اعتباری استفاده میکنید، به یاد داشته باشید که هر ماه صورتحساب خود را به طور کامل پرداخت کنید و بدهکار نمیشوید. همیشه در حد توان خود هزینه کنید و هرگز بیش از اندازه خرید نکنید. تمرین این نوع خود کنترلی به شما این امکان را میدهد که امور مالی خود را بهتر مدیریت کرده و سابقه اعتباری مثبت ایجاد کنید.
-
آینده مالی خود را کنترل کنید
هنگامی که میخواهید امور مالی خود را مدیریت کنید و برای آینده برنامهریزی کنید، با نظرات مختلفی روبهرو خواهید شد. خواهر شما ممکن است فکر کند که سرمایهگذاری در املاک برای شما عاقلانه است و پدرتان به شما بگوید پول خود را در سهام بگذارید. با این حال، هیچ کس وضعیت مالی شما را بهتر از شما نمیداند.
از تکیه کامل بر توصیههای دیگران اجتناب کنید و آینده مالی خود را به عهده بگیرید. به دنبال کتابهایی در مورد امور مالی شخصی باشید تا به خودتان جهت بدهید. بعد از اینکه تحقیقات خود را انجام دادید، وضعیت مالی خود را به گونهای تنظیم کنید که به نظر شما مناسب است، بنابراین هرگز دچار نگرانی نمیشوید و نگران این نیستید که با پول خود چه کنید.
-
هزینهها را برای بودجههای پیگیری کنید
یکی از مهمترین راه ها برای مدیریت هزینه جوانان، پیگیری هزینه است. لحظهای وقت بگذارید و ببینید چگونه پول خود را در هر ماه خرج میکنید. شما باید مشخص کنید که این هزینهها برایتان مفید بوده است یا خیر؟ با نگاهی دقیق به نحوه استفاده از درآمد ماهانه خود، میتوانید تغییرات لازم برای کنترل بیشتر عادات خرج کردن خود را اعمال کنید. با کمک برنامههایی مانند اپلیکیشن فانوس و ابزارهای بودجهبندی آن، میتوانید به راحتی میزان هزینههای خود را پیگیری کنید.
-
قانون 50/30/20 را برای بودجهبندی تصویب کنید
قانون 50/30/20 ابزاری است که برای مدیریت هزینه جوانان استفاده میشود. در این قانون باید بودجه خود را به 3 قسمت تقسیم کنید. 50 درصد پول شما صرف امور ضروری مانند مسکن، غذا و حمل ونقل پرداخت میشود. 30 درصد را برای نیازهای ماهانه مانند گشتهای آخر هفته و نوشیدن قهوه در کافه کنار بگذارید. 20 درصد آخر را به پسانداز خود اختصاص دهید.
-
یک صندوق اضطراری داشته باشید
این نکته بسیار مهم است که ثبات مالی خود را با ایجاد صندوق اضطراری در اولویت قرار دهید تا در صورت لزوم از آن استفاده کنید. صرف نظر از اینکه حقوق شما چقدر کم است یا چه مقدار بدهی دارید، همیشه مطمئن شوید که بخشی از درآمد خود را برای یک روز غیر منتظره پس انداز میکنید. با توجه به درآمد کلی خود، یک قاعده تعیین کنید و هر ماه مقداری پول کنار بگذارید. وقتی عادت کردید که پساندازهای خود را به عنوان هزینهای غیرقابل مذاکره در نظر بگیرید، موفق به بودجهبندی اصولی خواهید شد.
-
فریب رسانههای اجتماعی را نخورید
شاید به این موضوع فکر کنید که رسانهها چه ارتباطی به مدیریت هزینه جوانان دارد؟ درواقع شبکههای اجتماعی و شیوههای زندگیای که توسط تاثیرگذاران به تصویر کشیده میشود، شما را وادار میکند که در زندگی خود اشتباه کنید. دیدن افرادی که هم سن و سال شما هستند، با وسایل نقلیه لوکس حرکت میکنند و لباسهای گران قیمت و جواهرات خود را به رخ میکشند، سخت است. حتی اگر کار دشواری باشد، سعی کنید فریب این نمایشها را نخورید.
بسیاری از اینفلوئنسرهای امروزی، خانه و وسایل نقلیه را اجاره میکنند تا شیوه زندگی خود را به نمایش بگذارند. هزینه کردن پول خود برای داشتن زندگی غیرواقعی، فقط هزینه و بدهیهای غیر ضروری برای شما به جای میگذارد. البته نیازی نیست که شبکههای اجتماعی را به طور کامل حذف کنید. فقط سعی کنید که قدر داشتههای خود را بدانید.
-
از ثروت خود محافظت کنید
حفاظت از ثروتی که برای بدست آوردن آن زحمت کشیدهاید، ضروری است. هیچ احساسی بدتر از این نیست که یک روز با موجودی حساب خالی از خواب بیدار شوید. به یاد داشته باشید که اگر مراقب نباشید، تورم میتواند پول شما را از بین ببرد. به دنبال یک حساب پس انداز با بهره بالا باشید که به شما این امکان را میدهد تا در طول زمان با ریسک مالی کمی پول بیشتری به دست آورید. مثلا بیمه راهی برای محافظت از ثروت شما است. اگر صاحب کسب و کار هستید یا در خانه خود زندگی میکنید، این مکان را بیمه کنید تا در صورت آتش سوزی یا سرقت از اموالتان محافظت کنید.
-
سرمایهگذاری کنید
عامل مهمی که بر رفاه مالی شما تاثیر میگذارد، میزان سرمایه شماست. یعنی از باز کردن حساب بانکی گرفته تا خرید مسکن، نقش مهمی را در زندگی بزرگسالی شما ایفا میکنند. بنابراین با توجه به میزان بودجه و شرایط خود، در بانک پسانداز کنید و یا پولتان را سرمایهگذاری کنید. در این صورت روز به روز سود شما بیشتر میشود و بودجه بیشتری خواهید داشت.
-
جریانهای درآمدی متنوعی داشته باشید
این روزها نسلهای جوان برای کنترل مشاغل و آینده مالی خود، به سمت مشاغل آزاد و کارآفرینی حرکت میکنند. درواقع بودجهبندی جوانان سخت است و گاهی با یک درآمد ثابت نمیتوانند از پس هزینههای خود بربیایند. بنابراین در این موارد داشتن یک شغل جانبی پیشنهاد میشود. اگر به جز کار اصلی خود تخصص دیگری دارید، آن را به صورت پارهوقت انجام بدهید و درآمدتان را بالا ببرید.
-
با یک مشاور مالی صحبت کنید
بسیاری از اوقات افراد تنها زمانی به دنبال مشاوره مالی هستند که یا پول زیادی داشته باشند یا فقط دچار مشکلات مالی شده و به دنبال راهنمایی باشند. از قرار گرفتن در هریک از این دستهها خودداری کنید و فعال باشید. دریافت مشاوره در مورد چگونگی دستیابی به اهداف مالی هرگز ضرری ندارد. حتی اگر هیچ کدام را انجام ندادهاید، یک مشاور میتواند به شما در ایجاد بودجه و تعیین اهداف کمک کند. وظیفه آنها این است که به شما کمک کنند آیندهای برای خود بسازید که میتوانید منتظر آن باشید.
نتیجهگیری
اگر شما هم در دوران جوانی به سر میبرید، هیچ زمانی بهتر از زمان کنونی برای کنترل بودجه و عادات هزینهای شما وجود ندارد. نیازی نیست که متخصص ریاضیات یا مشاور مالی حرفهای باشید. با پیروی از این نکات میتوانید خود را برای موفقیتهای مالی آینده آماده کنید.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊
نویسنده : امیر نیکنام
سلام و درود
من در سن 20 سالگی این مقاله رو خوندم
و خیلی بهم کمک کرد و صحبت هاتون رو خیلی درست و کاربردی میدونم
مرسی از شما
سلام ممنون بابت لطف شما