چطور فرزندان ثروتمندی تربیت کنیم؟

تربیت فرزندان کاری سخت و چالش‌برانگیز است، مخصوصا وقتی صحبت از امور مالی می‌شود. زیرا مدیریت ثروت برای افراد بزرگ نیز مهارت‌های خود را لازم دارد و آموزش آن به فرزندان کوچک می‌تواند کمی مشکل به نظر برسد. اما شما می‌توانید با بعضی موارد به فرزند خود کمک کنید تا ذهنی ثروتمند داشته باشد.

بنابراین در این مطلب از فانوس ما نکاتی را برای تربیت فرزندان ثروتمند با شما به اشتراک می‌گذاریم تا نگران آینده آن‌ها نباشید. در ادامه همراه ما باشید.

 

راه های تربیت فرزندان ثروتمند

  1. از سنین نوجوانی درباره پول صحبت کنید

صحبت نکردن در مورد پول، به کودکان شما کمک نمی‌کند که احساس عادی‌تری داشته باشند. گاهی خانواده‌ها این اشتباه را می‌کنند و درباره پول با فرزندان خود حرفی نمی‌زنند. در واقع آن‌ها به نام این که نمی‌خواهند فرزندانشان فردی مادی‌گرا بزرگ شود، با آن‌ها در مورد پول صحبت نمی‌کنند.

در نتیجه، نسل بعدی خانواده نمی‌داند که چطور از پول خود استفاده کند و چطور پول به دست بیاورد. بنابراین از زمان کودکی با فرزندان خود درباره پول صحبت کنید. به عنوان مثال، حتی برای کودک 5 ساله خود قلک بخرید. در این صورت کودک یاد می‌گیرد که چگونه از سن کم برای اهداف کوتاه مدت، اهداف بلند مدت و امور خیریه، پس‌انداز کند. با توجه به میزان ثروت خانواده خود و سن فرزندتان، از او بخواهید که در هفته مقدار مشخصی را در قلک پس‌انداز کند.

 

  1. اصول اولیه را به آن‌ها آموزش بدهید

شاید داشتن یک قلک برای فرزندان خوب باشد، ولی شما باید اصول اولیه مدیریت ثروت و نحوه مدیریت بودجه ماهانه را به آن‌ها آموزش بدهید. باید به فرزندان خود نشان دهید که شما چگونه هزینه غذا، مسکن، بیمه ، ماشین و موارد دیگر را پرداخت می‌کنید. علاوه بر این، می‌توانید از یک مشاور کمک بگیرید تا به شما بگوید چه مواردی را باید از کودکی یاد گرفت تا شما نیز آن‌ها را آموزش بدهید.

 

  1. آن‌ها را به انجام کارهای داوطلبانه تشویق کنید

کار داوطبانه به دو دلیل مهم است، یعنی فرزندان اهمیت انجام کار خیر را درک می‌کنند و همچنین یاد می‌گیرند چطور از داشته‌های خود قدردانی کنند. اما فقط آن‌ها را به مدت یک روز در آشپزخانه، کتابخانه یا موارد مشابه داوطلب نکنید. از فرزند خود بپرسید که دوست دارند کجا وقت بگذارنند و چرا؟

مثلا می‌توانید کودکان 12 ساله را برای پروژه‌های آبیاری فضای سبز یا پاکسازی محیط زیست آماده کنید. یا آن‌ها می‌توانند مربی بچه‌های کوچک‌تر شوند و مطالبی که فرا گرفته‌اند را آموزش بدهند. فرزندان شما با درگیر شدن در اجتماع، ارتباطات خود را افزایش می‌دهند و مهارت‌های رهبری را یاد می‌گیرند. این باعث می‌شود که بچه‌ها با ذهنی ثروتمند و باز پرورش پیدا کنند.

 

  1. در ازای پولی که دریافت می‌کنند، از آن‌ها کار بخواهید

گاهی در ازای پولی که به فرزند خود می‌دهید، از او بخواهید که برای شما کاری را انجام دهد. البته کار به معنای اشتغال در شرکت یا همچین مواردی نیست. این می‌تواند به معنای انجام کارهای خانه یا کسب نمرات خوب باشد. شما باید مقدار پول و ساعات متناسب با اهداف بلند برای آینده فرزندتان را بیابید. سپس برای آن برنامه‌ریزی کنید و خیلی منطقی این فعالیت‌ها را از او بخواهید.

اما بسیاری از والدین هزینه تمام نیازها و خواسته‌های فرزندشان را تا 20 سالگی و حتی 30 سالگی پرداخت می‌کنند، و متعجب هستند که چرا فرزندانشان شغلی ندارند یا به شغل خود پایبند نیستند.  پس اگر می‌خواهید کودک‌تان از اخلاق قوی برخوردار شود و فکری ثروتمند داشته باشد، گاهی باید در ازای پول برای شما کار انجام بدهد.

 

  1. فرزندان خود را به جلسات سرمایه‌گذاری ببرید

اگر شما ثروت زیادی دارید و مدام در جلسات سرمایه‌گذاری هستید، یا حتی اگر یک کسب و کار کوچکی دارید، فرزندان خود را به این جمع‌ها ببرید. از آنجا که می‌خواهید فرزندان ثروتمندی تربیت کنید، آن‌ها باید روند نحوه رسیدگی به امور را از نزدیک ببینند.

فرزند نوجوان خود را به جلسات برنامه‌ریزی مالی ببرید. آن‌ها را تشویق کنید تا در مورد نکات مالی سوال کنند و حتی درباره پرداخت هزینه‌ی دبیرستان خود و برنامه‌های پس‌اندازشان برای دیگران صحبت کنند. البته اگر فرزند شما دانشجوی دانشگاه است و کار می‌کند، برای آن‌ها خیلی راحت‌تر است تا این موارد را درک کند.

 

  1. برای آن‌ها بودجه مشخص کنید

با توجه به سن و هزینه‌های زندگی فرزند خود، برای او بودجه‌ی هفتگی یا ماهیانه مشخص کنید. سپس از او بخواهید بدون هیچ استثنا امور مالی خود را مدیریت کند. همچنین باید به او بگویید که این پول را طوری تنظیم کند که زودتر از زمان مورد نظر تمام نشود. در این صورت آن‌ها با ذهنی ثروتمند بزرگ می‌شوند و مسئولیت‌های زندگی خود را بر عهده می‌گیرند.

فرزندان‌تان می‌توانند با دانلود اپلیکیشن فانوس، به حسابداری امور شخصی خود بپردازند و مدیریت خوبی بر پول خود داشته باشند. در واقع به جای این‌که زمان خود را بیهوده در فضای مجازی تلف کنند، با این برنامه‌های مفید ذهن آن‌ها آماده داشتن ثروت بیشتری می‌شود. 

  1. فرزندان بزرگ‌تر را در محل کارتان استخدام کنید

اگر شما کسب و کار خودتان را دارید و می‌خواهید فرزندتان روزی جای شما را بگیرد یا به اندازه شما موفق باشد، باید از قبل آن‌ها را آماده کنید. برای آن‌ها موقعیتی پایین در شرکت خود تعیین کنید و ساعات کمتری را برای‌شان مشخص نمایید. سپس، ماهانه یکبار از طرف خود یا یکی دیگر از اعضای تیم، یک برنامه جدید را برای آن‌ها اضافه کنید. از فرزند خود بخواهید که به کارمندان دیگر دقت کنند و مهارت‌های جدید را یاد بگیرند. البته برای این کار به آن‌ها حقوق بدهید و بگویید که درآمدشان از این حقوق تامین می‌شود.

 

  1. تفاوت نیازها و خواسته‌ها را به آن‌ها بیاموزید

یکی از راه‌های تربیت فرزندان ثروتمند، این است که به آن‌ها یاد بدهید کدام دارایی مالی برای‌شان مفید است. به زبان ساده، نیاز چیزی است مانند غذا، آب و سرپناه که برای زنده ماندن به آن احتیاج دارید. خواسته چیزی است که داشتن آن خوب است، اما شما می‌توانید بدون آن هم زندگی کنید. خرید تلفن جدید، تی‌شرت‌های مختلف و تجهیزات به‌روز، خوب هستند ولی شما برای ادامه زندگی به آن‌ها نیاز شدید ندارید. بنابراین این‌ها خواسته محسوب می‌شوند.

 

  1. همیشه به آن‌ها کمک نکنید

شما نباید مانند والدینی باشید که به طور مداوم بر همه جنبه‌های زندگی فرزندشان نظارت می‌کنند. بگذارید آن‌ها شکست را تجربه کنند. به جای این‌که برای نجات دادن آن‌ها عجله کنید، به بچه‌ها این اجازه را بدهید که بدانند مشکل ایجاد شده به خاطر اشتباه آن‌هاست. به آن‌ها اجازه دهید تا بر تصمیمات خود تسلط داشته باشند و عواقب آن را بپذیرند.

 

نتیجه‌گیری

ما در این مطلب بهترین راه‌ها برای تربیت فرزندان ثروتمند را عنوان کردیم. ولی نکته قابل توجه این است که به هیچ عنوان زیاده‌روی نکنید و باعث آزار آن‌ها نشوید. این روش‌ها خیلی مفیدند، به شرط اینکه در حد تعادل و به شکلی اصولی انجام شوند. در این صورت فرزندان شما با ذهنی آزاد و بدون فشار، به سوی داشتن زندگی بهتر و ثروت بیشتر حرکت می‌کنند. 

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 نویسنده: امیر نیکنام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.