حادثه خبر نمی‌کند، پس‌انداز دارید؟

حادثه خبر نمی کند | پس انداز | مدیریت مالی شخصی | حسابداری شخصی | دخل و خرج

آنچه که حداقل در زندگی این روزهایمان، یکی از مهم‌ترین مسائل شده است، مسئله‌ی پول و موارد مربوط به آن است. هرکسی برای گذران زندگی خود نیاز به منابع نقدی دارد و قطعا لازم نیست این نیاز را به اثبات برسانیم.

منابع نقدی صرف هزینه‌های مختلفی می‌شود که از جمله‌ای این هزینه‌ها می‌توان به نیازهای اولیه‌ی زندگی همچون خرید مواد غذایی و پوشاک اشاره کرد، اما ما در این مقاله قصد نداریم به هزینه‌های اولیه زندگی بپردازیم بلکه در این مقاله قصد داریم به اهمیت پس‌انداز کردن و روش‌های مدیریت مالی برای رسیدن به پس‌اندازی مناسب بپردازیم.

عبارت مشهور «حادثه خبر نمی‌کند.» برای تاکید بر نیاز داشتن پس‌انداز کافیست. ممکن است دریافتی مالی شما برای هزینه‌های جاری‌تان کاملا مکفی باشد و هیچ نیازی به داشتن پس‌انداز احساس نکنید، اما هر لحظه از زندگی ممکن است با حادثه‌ای همراه باشد که در آن حادثه نیاز به منابع مالی، بیشتر از مبالغ همیشگی داشته باشید و این دست اتفاقات نیاز به داشتن پس‌انداز را پر رنگ می‌کنند.

در هر زمانی از طول ماه و پیش از رسیدن به دریافتی مالی بعدی، ممکن است خدای نکرده بیماری به سراغ شما یا افراد خانواده‌تان بیاید، ماشین‌تان خراب شود و یا اصلا به تولدی دعوت شوید که باید هدیه‌ای درخور برای میزبان خریداری کنید و اگر از دسته افرادی باشید که تمام دریافتی‌تان را پیش از رسیدن به پایان ماه خرج می‌کنید، در این زمان به مشکل مالی برخواهید خورد.

برای آنکه بتوانید با داشتن یک پس‌انداز درخور، اتفاق‌های نامترقبه خود را مدیریت مالی کنید، باید همواره به حسابداری شخصی وضعیت دخل و خرج خود بپردازید. اولین قدم برای داشتن پس‌انداز، کم کردن هزینه‌های جاری است. مهم نیست در ابتدای ماه چقدر پول به عنوان پس‌انداز کنار بگذارید، اگر با ولخرجی‌های زیاد منابع در دسترس خود را خرج کنید، مجبور خواهید شد به حساب پس‌انداز خود ناخنک بزنید و آن را خالی کنید.

اولین قدم برای کم کردن هزینه‌ها، اشراف بر وضعیت دخل و خرج است. برای آنکه بتوانید مدیریت مالی درستی داشته و در نهایت در پایان ماه مبلغی را پس‌انداز کرده باشید، باید دقیقا بدانید منابع مالی را در چه راهی خرج می‌کنید، پس شروع کنید به ثبت دقیق هزینه‌ها. برای این کار می‌توانید از ابزارهای حسابداری شخصی همچون اپلیکیشن فانوس کمک بگیرید.

با استفاده از اپلیکیشن فانوس می‌توانید درآمد‌ها، هزینه‌ها و حتی منابع مالی غیرنقدی خود را ریز به ریز ثبت کنید و اشراف کلی روی آن‌ها داشته باشید. حال با ثبت کردن دخل و خرج‌تان، باید هزینه‌هایی غیرضروری را شناسایی و حذف کنید.

شما ممکن است هزینه‌های به ظاهر بی‌اهمیتی همچون خریدن هرروزه‌ی دونات‌های شکلاتی داشته باشید که اگر در پایان ماه با هزینه‌ی کلی آن مواجه شوید، نه به خاطر سلامتی و تناسب اندام، که به خاطر جیب‌تان این روند را متوقف کنید.

در اپلیکیشن فانوس با امکان تعیین بودجه، می‌توانید از خرج‌های اضافی که بیش از سقف تعیین شده روزانه‌تان هستند، جلوگیری کنید.

با استفاده از اپلیکیشن فانوس، در پایان ماه نموداری دریافت می‌کنید و متوجه می‌شوید چند درصد از درآمدتان را به مسائل مختلف تخصیص داده‌اید و هر دسته‌ هزینه‌ای که درصد زیادی از درآمد شما را گرفته است را مورد بررسی قرار داده و تلاش می‌کنید آن را به حداقل برسانید.

یکی از راه‌های پس‌انداز کردن، کنار گذاشتن درصدی از حقوق‌تان در اول ماه است، زمانی که بخشی از درآمدتان را به عنوان پس‌انداز در حسابی قرار می‌دهید، باید فرض کنید این پول را دیگر ندارید و مگر در شرایط اضطراری به سراغ آن نروید.

ممکن است بگویید حقوق من به سختی تا آخر ماه می‌رسد و من آنقدر درآمد ندارم که بتوانم پس‌انداز کنم، اما چه کسی می‌گوید افراد با حقوق کم نمی‌توانند پس‌انداز کنند؟ اگر حقوقتان بالا نیست، نیازی نیست بخش زیادی از آن را به عنوان پس‌انداز درنظر بگیرید، تنها کافیست هرماه و به طور مداوم، بخش اندکی را به پس‌انداز اختصاص دهید، در پایان سال خواهید دید همین میزان‌های کم به مبلغ قابل توجهی رسیده‌اند و برای زمان حادثه حساب پس‌انداز آماده‌ای دارید.

به جز ثبت خرج و مخارجتان در سرویس‌هایی همچون اپلیکیشن فانوس و در نتیجه کاهش هزینه‌ها، راه‌های دیگری نیز برای کاهش هزینه‌ها و در نهایت باقی ماندن پولی برای پس‌انداز وجود دارد.

مثلا کمتر به غذا خوردن در رستوران‌های مختلف بپردازید، این کار علاوه بر آنکه به جیب شما ضرر می‌زند، معمولا برای سلامتی‌تان نیز مضر است.

تمامی راه‌هایی که پس‌انداز کردن منجر می‌شوند، از مسیر کاهش هزینه‌ها می‌گذرند. خرید در زمان ناراحتی و یا عصبانیت را کنار بگذارید، ممکن است در زمان ناراحتی با پرسه در فروشگاه‌های اینترنتی یا پاساژها و انتخاب و خرید لوازم جدید چند دقیقه‌ای حال بهتری پیدا کنید، اما این امر در طولانی مدت برایتان ناراحتی بیشتری به همراه دارد، چرا که با نگاهی به حساب بانکی‌تان متوجه می‌شوید خرج الکی کرده‌اید و این ممکن است از ناراحتی اصلی هم شما را بیشتر ناراحت کند.

در مسیر پس‌انداز کردن همیشه دقت داشته باشید که باید حساب پس‌اندازتان را از معادله‌ی خرج‌های روزمره‌تان حذف کنید و اگر بتوانید پس‌انداز را در حساب بانکی‌ای که به یک کارت بانکی متصل نیست انجام دهید، دسترسی شما به پول‌هایتان سخت‌تر شده و به دلایل واهی از آن حساب خرج نمی‌کنید.

از همین امروز یک سرویس حسابداری شخصی همچون اپلیکیشن فانوس را روی تلفن همراه هوشمندتان نصب کنید و به ثبت تمامی تراکنش‌های مالی‌تان بپردازید و پس از کاهش هزینه‌هایتان پروژه‌ی پس‌انداز کردن را استارت بزنید.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.