روشهای افزایش هوش مالی
همه ما میدانیم که پول درآوردن کار سختی است و باید برای آن زحمت زیادی کشید. بنابراین جهت عاقلانه خرج کردن پول و داشتن مدیریت مالی درست، باید بسیار محتاطانه عمل کنید. مدیریت هوشمند پول چیزی است که به ضریب هوش مالی شما کمک میکند. با مدیریت درآمد و هزینهها، به ثبات مالی خوبی برسید و ثروت خود را از دست ندهید.
ما در این مقاله قصد داریم به روش های افزایش هوش مالی بپردازیم تا با استفاده از آنها به موفقیت مالی چشمگیری برسید. در ادامه همراه فانوس باشید.
هوش مالی چیست؟
ابتدا خوب است کمی درباره هوش مالی و مزیت آن برای شما بگوییم. به زبان ساده، هوش مالی به توانایی رشد پول شخصی، با صرف هزینههای خردمندانه، پس انداز و سرمایهگذاری صحیح، اشاره دارد. ما باید درک کنیم که پول به خودی خود ضرب نمیشود. این ما هستیم که تعیین میکنیم چه اتفاقی برای پول ما بیافتد. تصمیمات هوشمندانه در مورد مدیریت پول، همان ضریب هوشی مالی است. شما با داشتن دانش کافی در مورد درآمدزایی و بودجه، میتوانید در طولانی مدت به ثبات مالی برسید و ثروت خود را کنترل کنید.
در ابتدا ممکن است چنین به نظر نرسد، اما ضریب هوشی مالی بالا میتواند مزایای زیادی برای فرد به همراه داشته باشد. در حالی که همهی افراد ایدههای اساسی در مورد امور مالی خود و نحوه مدیریت آن دارند، اما همه آنها نمیتوانند موفق شوند. اینجاست که ضریب هوشی مالی مهم میشود.
وضعیت مالی همه متفاوت است و هیچ الگوی یکسانی برای مدیریت صحیح پول وجود ندارد. به همین دلیل مهم است که ضریب هوشی مالی بالایی داشته باشید تا بتوانید پول خود را عاقلانه خرج کنید، به اندازه کافی پس انداز کنید و برای بازنشستگی خود برنامهریزی کنید، همه اینها با توجه به شرایط منحصر بهفرد شما انجام میشوند.
راه های بهبود ضریب هوشی مالی
-
روی پس انداز تمرکز کنید
یکی از عادات افرادِ با ضریب هوشی مالی بالا، صرفهجویی در هزینه است. درآمد شما هر چقدر هم باشد، این را عادت خود قرار دهید که هر ماه بخشی از درآمدتان را به صورت پسانداز کنار بگذارید. داشتن پس انداز در هر مرحله از زندگی مهم است، زیرا این کار نه تنها باعث تشویق هزینههای محتاطانه میشود، بلکه به شما کمک میکند پساندازی برای موارد اضطراری ایجاد کنید. با پسانداز میتوانید اهداف خود را در کوتاه مدت و دراز مدت تامین کنید، بدون اینکه مجبور شوید وام بگیرید یا از برخی هزینههای دیگر صرف نظر کنید.
-
هزینههای خود را ارزیابی کنید
اگر احساس میکنید که پول شما مثل دانههای شن از دستان شما میلغزد و تمام میشود. وقت آن است که به هزینههای خود نگاه دقیقتری بیندازید. تهیه لیستی از تمام هزینههای خود، اولین قدم برای دستیابی به یک برنامه مالی است و میتواند به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه انجام شود. این امر به شما کمک میکند تا بتوانید از پس هزینههای مهم و هزینههای جانبی بربیایید و ثروت خود را بهتر مدیریت کنید.
اگر در به خاطر سپردن جایی که پول خرج کردهاید مشکل دارید، یک دفترچه یادداشت شخصی داشته باشید و کوچکترین هزینههای خود را بنویسید. همچنین شما میتوانید اپلیکیشن حسابدار شخصی فانوس را دانلود کنید. این برنامه با طراحی آسان و کاربردی خود باعث میشود به طور دقیقتری هزینهها و مخارج خود را کنترل کنید و درباره امور مالی، مطالب جدیدی را بیاموزید.
-
برای خریدهای خود برنامهریزی کنید
هر یک از ما برنامههای خرید گوناگونی داریم که در آن تهیه برخی وسایل، گرانتر از توانایی مالی ما است. یک ماشین جدید، جواهرات، وسایل الکترونیکی یا حتی عطر گران قیمت برای همه جذاب هستند. اگرچه ممکن است بخواهید بلافاصله آنها را بخرید، اما یکی از روشهای افزایش هوش مالی، برنامهریزی برای خرید است.
یعنی باید عادت کنید که از تهیه موارد غیرضروری خودداری کنید. اگر چیزی را دوست دارید که خارج از بودجه شما است، برای آن پسانداز کنید. در این صورت میتوانید پس از آنکه پول اضافهتری داشتید آن را تهیه کنید، بدون اینکه بر سلامت مالی شما تاثیر بگذارد.
-
سرمایهگذاری کردن را یاد بگیرید
پس انداز پول عادت بسیار خوبی است، اما اگر میخواهید ثروت خود را چند برابر کنید، باید سرمایهگذاری کردن را یاد بگیرید. این سرمایه میتواند چه برای تحقق اهداف کوتاه مدت و چه برای بازنشستگی استفاده شود. گزینههای بیشماری مثل بازار سهام، املاک و مستغلات، سپردههای ثابت، ارز و…، برای سرمایهگذاری پول وجود دارند. بنابراین میتوانید بازدهی خوب و ثابتی داشته باشید.
-
ارزش خالص دارایی خود را پیگیری کنید
دانستن این که چه مقدار پول به دست آوردهاید خوب است، اما کافی نیست. شما باید حتما ارزش خالص داراییهای خود را بدانید. زیرا فقط پیگیری آنچه به دست میآورید، تصویر روشنی به شما نمیدهد. درواقع درآمد ماهیانهتان به شما نمیگوید که آیا بدهکار هستید یا دارایی شما در حال رشد است؟ برای دانستن ارزش خالص ثروت خود، باید بدهیها را از مجموع کل داراییهای خود کم کنید.
بدهیها شامل کلیه بدهیهای شما، از جمله قبضهای برق و آب، اقساط وام و دیگر هزینههای شما خواهند بود. اگر این رقم منفی باشد، به این معنی است که شما بدهکار هستید و باید امور مالی خود را تغییر دهید. این باعث میشود شما بفهمید که بدهیهای شما با گذشت زمان تغییر میکند و چه مقدار را میتوانید در بانک یا به عنوان دارایی خود نگه دارید.
-
هزینه کارت اعتباری خود را محدود کنید
اگر میخواهید در افزایش هوش مالی خود موفق باشید، باید به میزان پول کارت اعتباری خود دقت کنید. بنابراین توصیه میشود تعداد کارتهای اعتباری خود و استفاده از آنها را محدود کنید. غالبا وقتی كسی بیش از حد كارت اعتباری داشته باشد، تمایل بیشتری به خرید پیدا میکند. گاهی این خریدهای کوچک خیلی معلوم نمیشود، اما وقتی آنها را مینویسید، مشخص میشود که این خریدها حتی از بودجه شما فراتر رفته و پساندزتان را مصرف کردهاید. اگر این عادت را ادامه دهید، در طولانی مدت بر ثبات مالی شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.
-
فقط در صورت لزوم وام بگیرید
در زمان حاضر به لطف دسترسی راحتتر به انواع وامها، خرید کالاهای لوکس و گران قیمت بسیار آسان شده است. در نظر اول هزینه کردن برای این وسایل، جذاب به نظر میرسد و با وام گرفتن به کالاهای رویایی خود میرسید. اما در دراز مدت، ثروت و مدیریت مالی شما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. در نتیجه، فقط زمانی وام بگیرید که فکر کنید درآمد شما به اندازه کافی از عهده بار اقساط ماهانه آن برمیآید.
-
کتابهای مربوط به امور مالی را بخوانید
یک کتاب خوب میتواند به اندازه تجربه شخصی به شما بیاموزد. کتابهای مربوط به امور مالی، نه تنها ضریب هوشی مالی شما را بهبود میبخشند، بلکه بسیاری از تردیدهای معمول مردم را درباره حسابداری شخصی نیز روشن میشوند. همچنین برای خواندن مقالات، وبلاگها و مجلاتی در مورد امور مالی و بودجه شخصی، وقت بگذارید. اینها نکات و ترفندهای مناسبی را برای مدیریت منظم امور مالی، به شما ارائه میدهند.
-
از یک مشاور مالی کمک بگیرید
اگر هنوز درباره نحوه نظم بخشیدن به امور مالی خود مطمئن نیستید، توصیه میشود که با یک مشاور مالی مجرب ملاقات کنید. وی با دانش فنی و تخصصی، به شما کمک میکند تا ثروت خود را بهتر مدیریت کنید. همچنین این فرد به شما یاد میدهد چطور پسانداز کنید، هزینههای اصلی شما کداماند و در دراز مدت از پس امور مالی خود بربیایید.
نتیجهگیری
ما در اینجا مهمترین راههای بهبود هوش مالی را به شما معرفی کردیم، اما به هر حال ممکن است مدتی طول بکشید تا شما به ثبات مالی برسید. اما با توجه به این نکات، میتوانید هوش مالی خود را بالا ببرید و به اهداف خود برسید. فقط ناامید نشوید و این عادتهای مالی را در روزمره خود انجام دهید.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊
نویسنده: امیر نیکنام