زن، مستقل باش!
زن مستقل | مدیریت مالی شخصی| درآمدزایی | استقلال مالی | حسابداری شخصی
این روزها که همه چیز روز به روز دستخوش تغییر میشود، افکار و عقاید نیز از این تغییرات مصون نماندهاند. بسیاری از تفکرات قدیمی، این روزها تاریخ مصرفشان گذشته و دیگر کمتر کسی میتواند از این افکار تاریخ مصرف گذشته استفاده کند یا برای توجیه رفتارها و عملکرد خود به آنها استناد کند.
یکی از افکار تاریخ مصرف گذشتهی قدیمی، نیاز نداشتن زنان به استقلال است. اما روزگار این طرز فکر گذشته ست و زنان نیز این روزها همانند مردان به دنبال استقلال و ساختن زندگیهای شخصی خودشان هستند.
یک زن مستقل میتواند چند برابر بهتر از یک زن غیر مستقل مدیریت مالی زندگی را تحت کنترل داشته باشد.
یکی از ابتداییترین استقلالهایی که منجر به استقلال کلی شخص میشود، استقلال مالی است. هر فرد برای آنکه بتواند استقلال داشته باشد باید از پس مدیریت مالی زندگی خودش بربیاید.
بسیاری وقتها شایعاتی دربارهی کمتر بودن درآمد زنان در موقعیتهای برابر با مردان به گوشمان میرسد، اما این امر نباید مانع از تلاش زنان برای به دست آوردن استقلال شود و میتوانند با تبعیضهای جنسیتی از این قبیل مقابله کنند.
آنچه که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم موضوع استقلال کلی زنان و موضوعات تبعیض جنسیتی نیست، بلکه قصد داریم برای آن دسته از زنان مستقل که در موضوع استقلال مالی خود دچار مشکل هستند یا درآمد آنها کفاف زندگیشان را نمیدهد، راهنماییهای جهت مدیریت مالیشان ارائه دهیم.
اولین موضوعی که یک زن مستقل باید به آن بپردازد، درآمدزایی است. اگر دوست دارید به عنوان یک زن مستقل شناخته شوید، نباید توقع داشته باشید با شما همانند یک فرد ضعیف برخورد شود و کارهای سبکتر را به شما محول کنند. پیش از جستجو برای شغل مناسب، تواناییهای خود را افزایش دهید. برای افزایش دانش و توانایی شغلی حتما نیاز ندارید هزینه کنید و در کلاسهای مشهور در موسسات آموزشی معروف شرکت کنید. اگر به مصاحبههای افراد بسیار موفق توجه کنید متوجه میشوید که درصد بالایی از این افراد از طریق خودآموزی تواناییهای کاری خود را کسب کردهاند.
در هنگامی که به مصاحبه شغلی میروید، از خود ضعف نشان ندهید و بگذارید مصاحبه کننده نیز روح یک زن مستقل و قوی را در شما ببیند.
برای درآمدزایی و داشتن استقلال مالیتان، نباید به دنبال ساعت کاری کمتر و کارهای ساده باشید البته منظور این نیست که خطر کنید و در محیطهای ناامن به فعالیت بپردازید. با در نظر گرفتن تمامی جوانب احتیاط و امنیت، به دنبال محلکاری باشید که حقوق بیشتر، محیط کاری بهتر و فرصت پیشرفت برایتان فراهم خواهد کرد.
اگر نتوانستید کار تمام وقت پیدا کنید تا درآمد ثابت و مشخصی داشته باشید نگران نشوید، افرادی که به شغلهای پارهوقت و یا فریلنسری مشغولند اکثرا افراد با شغلهای تمام وقت درآمد بیشتری دارند. حتی اگر به لحاظ مشکلاتی همچون رفت و آمد دچار مشکل هستید، باز هم میتوانید با افزایش تواناییهای خود به کار در منزل مشغول شوید.
در وهلهی اول، عبارت «کار در منزل» در ذهن ما زنانی با کارهایی کم تنوع همچون عروسکبافی را تداعی میکند، اما در واقعیت تنوع کارهایی که میتوان با استفاده از آنها درآمدزایی کرد، بسیار بیشتر از تصورات ما است.
اگر دست به قلم هستید، دامنهی واژگان زبان فارسیتان زیاد است و به دستور زبان فارسی نیز آشنایید، میتوانید با تولید محتوا از قلم خود درآمدزایی کنید و اگر در کنار این تواناییها، به زبانهای خارجی نیز آشنایی کافی دارید، میتوانید پروژههای ترجمه قبول کنید. برای پیدا کردن پروژههایی بر پایهی محتوا میتوانید به سایتهایی از جمله نویسش سر بزنید و با ثبتنام در آنّها و انجام پروژههای آنان دریافتی داخل منزل خود را افزایش دهید.
اگر به پلتفرم وردپرس آشنایی کافی داشته باشید و یا حتی توانایی انجام پروژههای برنامهنویسی را داشته باشید، با سر زدن به سایتهایی نظیر پونیشا، ژاکت میتوانید پروژههایی مناسب با توانایی خود بگیرید و از داخل خانه درآمد داشته باشید.
از دیگر کارهایی که امکان درآمدزایی از منزل از طریق آنها وجود دارد میتوان به مدیریت شبکههای اجتماعی، طراحی گرافیک و … اشاره کرد. برای پیدا کردن چنین کارهایی علاوه بر سایتهای ذکر شده، میتوانید در سایتهای کاریابی نیز به دنبال موقعیت شغلی دورکاری بگردید و رزومه خود را ارسال نمایید.
فعالیتهای دیگری همچون پخت و پز غذا و ترشی نیز میتوانند برای شما درآمدزایی داشته باشند، اگر سری به سایت مامانپز بزنید متوجه میشوید افراد زیادی هستند که با پخت غذا در منزل و فروش آنها از طریق پلتفرم مامانپز مشغول فعالیت و پول درآوردن هستند.
تمامی این مسائل به شما یادآور میشوند که شما تنها نیاز دارید تواناییهای خود را افزایش دهید، اگر بخواهید هیچ چیزی مانع از پیشرفت شما نخواهد شد.
پس از پیدا کردن توانایی و دانش و سپس به دست آوردن شغلی برای کسب درآمد، مسئلهی بعدیای که یک زن مستقل باید در نظر داشته باشد، مدیریت مالی صحیح است.
اگر بخواهیم مفهوم مدیریت مالی را به زبان ساده بیان کنیم، باید بگوییم مدیریت مالی تمامی تصمیمات و فعالیتهای پولی یک فرد از کسب درآمد تا پسانداز و سرمایه گذاری و خرج کردن را در بر میگیرد، به صورت خلاصه میتوان گفت مدیریت مالی شخصی، داشتن علم مدیریت پول است.
هر فرد برای مدیریت مالی شخصی خود باید وضعیت درآمد و هزینههای جاری، پیشبینی نیازهای فعلی، نیازهای بلند مدت و پسانداز خود را دقیقا بررسی کند و به آنها واقف باشد. به طور دقیقتر هر فرد در مدیریت مالی خود باید درآمدها و هزینههای خود را به صورت دستهبندی شده ثبت کند، موعد پرداختهای دورهای خود را به یاد داشته باشد، برای اهداف مالی خود برنامهریزی و هدفگذاری ایجاد کند، سقف بودجهای برای هرماه خود در نظر بگیرد، مبلغی را به حوادث و اتفاقات پیشبینی نشده اختصاص دهد و برنامهای برای سرمایهگذاری مالی کوتاه و بلند مدت داشته باشد.
برای آنکه مدیریت مالی درستی داشته باشید، اولین قدم ثبت تمام هزینهها و درآمدهایتان است. این امر به شما کمک میکند تا در پایان ماه متوجه شوید برای مسائل مختلف چقدر هزینه کردهاید و آیا این هزینهها موجه بودهاند یا خیر. ممکن است شما برای موضوعی غیرضروری، روزانه ۵ هزار تومان هزینه کنید و به نظرتان مبلغ بالایی نباشد، اما در پایان ماه که با هزینهی ۱۵۰ هزار تومانی این خرج غیرضروری مواجه شوید ممکن است از ماه بعدی در صرف مبالغ اندک در این مسیر نیز خودداری کنید.
با ثبت درست هزینهها و درآمدهایتان میتوانید هزینههای غیر ضروری را به شکل اعجابانگیزی کاهش دهید، بدون آنکه حتی نیاز باشد به زندگیتان سختیای وارد کنید. برای ثبت هزینهها و درآمدها روشهای مختلفی وجود دارد، یکی از این روشها نوشتن آن روی کاغذ است. برای این کار یک دفتر باطله را بردارید و هرروز تراکنشهای مالیتان را به ثبت برسانید و در پایان ماه، با یک جمع و تفریق ساده به بینشی کلی از ترازوی بین درآمد و هزینههایتان برسید.
راه دیگر برای ثبت تراکنشهای روزانه، استفاده از نرمافزارهای حسابداری است. شنیدن کلمهی نرمافزار حسابداری ممکن است نرمافزارهای شاغلین رشتهی حسابداری را به یاد شما آورد، اما منظور ما اصلا این نوع نرمافزارها نیست. امروزه ابزارهای ساده و آسانی برای ثبت دخل و خرج روزانه به وجود آمدهاند که به راحتی میتوانید یکی از این ابزارها را روی تلفن همراه خود داشته باشید و درآمد و هزینههایتان را داخل محیط آن ثبت کنید.
مدیریت مالی برای یک زن مستقل امری بسیار مهم است، چرا که یک زن مستقل در مواقع بسیار اندکی ممکن است نیاز داشته باشد برای تامین هزینههای زندگی خود از کسی درخواست کمک کند. پس درراه استقلالتان از این امر غافل نشوید.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂
You made some good points there. I checked on the web
to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this
site.
Hi dear friend
We thank you for your support and good luck