سیو سود در بورس به چه معناست؟

اگر جزء افراد تازه وارد به فضای سرمایه گذاری و بورس باشید، احتمالا اصطلاح سیو سود را از حرفه‌ای‌های این مسیر شنیده‌اید.
اصولا افرادی که تجربه زیادی در سرمایه گذاری به خصوص سرمایه گذاری در بازار بورس دارند، استراتژی سیو سود را یکی از مهم ترین عوامل موفقیت سرمایه‌گذار و دلیل کاهش ریسک او می‌دانند که استفاده از آن را در زمان مناسب توصیه می‌کنند.

وقتی کسی وارد بازار بورس می‌شود، می‌توان حدس زد که برای به دست آوردن سود بیشتر این نوع از سرمایه گذاری را انتخاب کرده است و سهامداران با انجام معامله‌های مختلف سعی می‌کنند سود بیشتری به دست آوردند و ضرر کمتری را متحمل شوند.
سیو سود یکی از اقداماتی است که می‌توان در جهت افزایش سرمایه در کوتاه مدت انجام داد.
در ادامه این مطلب بیشتر با مفهوم سیو سود در بورس آشنا خواهیم شد.

سیو سود در بورس یعنی چی؟

فرض کنید شما سهمی را با قیمت 200 تومان خریداری می‌کنید، بعد از گذشت حدودا دوماه قیمت سهمی که خریداری کردید، رشد صد درصدی می‌کند.
یعنی سرمایه شما از 200 تومان به 400 تومان می‌رسد و سرمایه اولیه‌ای که با آن سرمایه گذاری کرده‌اید، دوبرابر شده است.

حالا زمانی است که شما باید این 200 تومان سودی که به دست آورده‌اید را از بازار خارج کنید و با همان 200 تومان اولیه‌ای که در دست دارید به سرمایه گذاری خود ادامه بدهید.
اما اگر زمان این کار را به درستی تشخیص ندهید و یا به هر دلیلی این کار را انجام ندهید، ممکن است پس از آنکه سهم، سود صد درصدی به سهامداران داد، وارد مرحله اطلاحی شود و قیمت سهم شما به 300 تومان کاهش پیدا کند.

در این صورت وقتی قیمت سهم کاهش پیدا می‌کند، سود سهام هم از 100درصد به 50 درصد کاهش پیدا می‌کند و آنچه مشخص است اینجاست که بخشی از سودتان را که می‌توانستید با استراتژی سیو سود حفظ کنید، از دست داده‌اید.

پس سیو سود به معنای ذخیره کردن سود تعلق گرفته است و این کار با فروش بخشی از سهام (سود سهام) اتفاق می‌افتد نه با فروش کل سهام!
سیو سود یکی از قطعات گمشده پازل افراد در بازارهای مالی است و به طور مستقیم روی موفقیت یا شکست، در بازارهای مالی موثر است.

زمان مناسب برای سیو سود چه موقع است؟

زمانی برای سیو سود مناسب است که مطمئن باشیم سهمی که در اختیار داریم، آینده درخشانی دارد و رو به پیشرفت است اما به دلایل مختلفی نگران کاهش قیمت ناگهانی سهم در بازه زمانی پیش روی خود هستیم و مطمئنیم که اگر سیو سود انجام ندهیم بخشی از سودمان را از دست می‌دهیم.

همچنین زمان‌هایی که شاهد رشد غیرمعمول بازار یا خروج نقدینگی از بازار هستیم، زمان مناسب برای سیو سود هست و در واقع اینکار در چنین موقعیتی به شخص کمک می‌کند معاملات سودآور خودش را حفظ کند و تا حد زیادی از معاملاتی که موجب زیان می‌شود، اجتناب کند.

روش‌های سیو سود در بازه زمانی متفاوت

معمولا استراتژی‌های معامله‌گرها یا فرمول سیو سود هر شخص با دیگری متفاوت است چون هیچ دو سرمایه گذاری تمایلات یکسانی ندارند بنابراین هرکسی با توجه به شرایط سرمایه گذاری که کرده است، می‌تواند یکی از روش‌های زیر را برای سیو سود خود انجام دهد.

دیدگاه کوتاه مدت؛

در این استراتژی بازه زمانی از سه هفته تا سه ماه و افرادی که این نوع استراتژی را انتخاب می‌کنند باید در این بازه زمانی اقدام به خرید و فروش سهام خود کنند.
برای پیدا کردن زمان مناسب سود، بهتر است از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد.

در دیدگاه کوتاه مدت افراد با استفاده از دو مفهوم حمایت و مقاومت می‌توانند زمان مناسب برای خرید یا فروش سهام را متوجه بشوند و با توجه به تحلیلی که از سهام مورد نظر خود دارد، روی حمایت سهام را بخرد و بر روی مقاومت سهام خود را به فروش برساند.

دیدگاه میان مدت؛

در استراتژی میان مدت بازه زمانی از دوماه تا شیش ماه است و افرادی که این نوع سرمایه گذاری را انتخاب می‌کنند و با توجه به اینکه چه میزان ریسک‌پذیر هستند دو استراتژی پیش روی آن‌ها قرار داد.

روش اول مخصوص افرادی است که ریسک‌پذیری کمتری دارند.
آن ها اصل سرمایه را می‌فروشند و سود سهام را نگه می‌دارند. در این روش می‌توان از طریق اصل مبلغ سرمایه گذاری بر قیمت سود سهام، تعداد سهم‌هایی که باید برای ذخیره سود به فروش برسند را به دست آورد.
افرادی که قصد دارند سهام را نگه‌داری کنند و از آینده سهام مطمئن هستند با تاکید روی نقطه حمایت می‌توانند سهام مورد نظر را خریداری کنند.

روش دوم مخصوص کسانی است که قدرت ریسک‌پذیری بالاتری دارند که می‌توانند سود سهام را بفروشند و اصل سهام را نگه دارند که در این روش هم با تقسیم سود سهام بر قیمت روز، تعداد سهامی که باید فروخته شود به دست می آید.
بهتر است زمانی که سهام در صف خرید است شخص سهام را نگه دارد و زمانی اقدام به فروش کند که صف خرید سهم شروع به ریزش کرده است.

دیدگاه بلند مدت؛

در این دیدگاه بازه زمانی برای سرمایه گذاری بین 6ماه تا یکسال است.
اصولا سرمایه گذارها در این روش سود و اصل سرمایه را نگه می‌دارند تا در آینده با توجه به رشد ارزش ذاتی و شاخص‌های اقتصادی سود زیادی به دست آورند.

بهتر است تریدها بدانند که نوسانات قیمتی کوتاه مدت در سیو سود تاثیری ندارد و آن‌ها می‌توانند با کمی صبوری در زمان بیشتر به هدف قیمتی خود برسند.
در این روش فروش سهم اتفاق نمی‌افتد و افراد در بلندمدت سیو سود قابل توجهی خواهند داشت و البته در کنارش اصل سرمایه‌شان ارزش ذاتی بالایی پیدا می‌کند.

البته ناگفته نماند که با کاهش سرمایه در یک سهام ریسک سهم کاهش پیدا می‌کند در نتیجه برخی افراد از طریق فروش پله‌ای سهم، اقدام به فروش آن می‌کنند.
یعنی زمانی که سهم به مقاومت رسیده و شخص نسبت به آینده آن سهم اطمینان ندارد، قسمتی از سهام را می‌فروشد تا سیو کند.
همچنین اگر در روزهای آتی سهام، شاهد ریزش آن سهم بود، وقتی که به حد ضرر رسید مابقی آن را می‌فروشد تا از زیان مازاد جلوگیری کند.

نکات مهم در راستای سیو سود

سعی کنید در سهامی سیو سود انجام دهید که رشد و سود خوبی کرده و سهامی را در اولویت سیو سود قرار بدهید که بیش از حد معمول رشد را تجربه کرده است.

در بازارهایی که رشد سریعی دارند و طمع‌زیادی در آن وجود دارد حتما به فکر سیو سود باشید.

وقتی نقدینگی در حال خروج از بازار است به فکر ذخیره سود خود باشید.

می‌توانید طی چند روز سیو را انجام دهید مثلا روز اول 20 درصدريال روز دوم 30 درصد، روز سوم 40درصد و روز چهارم 60 درصد تا به طور کلی از سهم خارج شوید.

استفاده از نمودارهای قیمتی می‌تواند ابزار مناسبی برای تعیین جهت چرخش و تخمین روند آتی قیمت باشد که در سیو سود باید به این نکته توجه شود.

فروش زیاد یک سهام خاص از طرف سرمایه گذاران می‌تواند حتی در صورت ارزنده بودن سهم باعث افت شدید قیمت آن شود پس زمان مناسبی برای سیو سود چنین سهمی هست.
همچنین زمانی که سهم در نقطه پایین تر قیمتی قرار گرفت مجددا اقدام به خرید آن کنید.

امیدواریم متوجه اهمیت سیو سود شده باشید و زمان مناسب برای این اقدام را به خوبی درک کرده باشید.

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

نویسنده: فاطمه زاهد

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.