مدیریت دخل و خرج در اوضاع اقتصادی نابسامان
نابسامانی اقتصادی یکی از موارد اساسی در اقتصاد هر کشور است. با اینکه این شرایط سخت و رکود در کشورهای مختلف به گونهی متفاوتی ایجاد میشود، ولی با این حال صاحبین کسب و کار باید یاد بگیرند که در این شرایط چطور ناترازی های دخل و خرج خود را به حداقل برسانند. در غیر این صورت با شکست سختی مواجه میشوند و ممکن است تجارت خود را برای همیشه از دست بدهند.
بنابراین در این مطلب همراه وبلاگ فانوس باشید تا راه های مدیریت دخل و خرج در اوضاع اقتصادی نامناسب را با شما به اشتراک بگذاریم.
راه های مدیریت دخل و خرج در اوضاع اقتصادی نابسامان
-
پسانداز اضطراری داشته باشید
صندوقهای اضطراری پول به عنوان یک گزینه تضمینکننده مالی عمل میکنند و در مواقع ضروری افراد و تجارت آنها را سرپا نگه میدارند. اگر شما در زمانی که شرایط اقتصادی خوب است پس انداز کنید، در شرایط بد اقتصادی دیگر به قرض کردن و وام گرفتن نیازی ندارید.
بنابراین برای مدیریت دخل و خرج و هزینهها در اوضاع اقتصادی نابسامان، باید به طور ماهانه پسانداز کنید. این کار به شما کمک میکند تا وجه نقد خود را افزایش دهید و در زمان نامناسب، از طریق هزینههای پیشبینی نشده مشکل غیر قابل حلی برایتان پیش نیاید.
-
مشتریان فعلی را با خدمات خوب حفظ کنید
اگر تجارت خودتان را دارید و میخواهید که در اوضاع اقتصادی نابسامان دخل و خرج را کنترل کنید، بنابراین باید همچنان مشتریان شما را دوست داشته باشند. ارائه خدمات خوب به مشتریان، مانند یک سیستم ایمنی برای حفظ مشتریان فعلی است. برای این کار میتوانید از مشتریان نظرخواهی کنید، تنوع به خرج بدهید و خلاقیت داشته باشید. چنانچه مشتریان وفادار باشند، فرصتهای فروش بیشتری را در اختیار شما قرار میدهند.
اگر میخواهید کسب و کار خود را در برابر شرایط نابسامان اقتصادی مقاوم کنید، نباید سودهای بالقوهای که از مشتریان ثابت به دست میآورید را فراموش کنید. البته همانطور که گفتیم نکته اصلی، ارائه خدمات عالی به مشتریان است. اطمینان حاصل کنید که مشتریان شما کاری که انجام میدهید را دوست دارند و آنها را راضی نگه میدارید. این بدان معناست که مشتری همیشه حق دارد. نیازهای آنها را مشخص کنید، سپس آنها را برآورده کنید. جالب است بدانید که این موضوع در زمان رکود اهمیت بیشتری دارد تا در زمانی که همه چیز به خوبی پیش میرود.
-
از جریان نقدی خود محافظت کنید
جریان نقدینگی منبع اصلی تجارت شماست. در واقع برای داشتن یک کسب و کار سالم باید در عین حال ورودی و خروجی داشته باشید. بنابراین واضح است که شما بیشتر از پولی که باید برای هزینهها صرف کنید، درآمد کسب میکنید.
البته تا زمانی که کسب و کار شما وجود دارد، هزینه خواهید داشت. ولی مسلما میتوان جریان نقدینگی را حفظ کرد. با اجرای راهکارهایی برای حفظ جریان نقدینگی مثل افزایش فروش یا خدمات و کاهش هزینههای غیر ضروری، کسب و کار خود را در برابر رکود حفظ کنید. برخی از مهمترین راهها جهت مدیریت جریان نقدی در زمان رکود عبارتند از:
- بدهکاران و طلبکاران خود را مدیریت کنید تا مطمئن شوید شما پول نقد کافی برای پرداخت قبوض، دستمزد، مالیات و سایر هزینهها دارید.
- ارزیابی مطالبات، موجودی، هزینههای تجاری و سرمایه در گردش موجود.
- بررسی حسابهای پرداختنی و هزینههای تجاری. این مورد شامل هزینههای روزانه شما مانند اجاره، استفاده از تلفن، مصرف انرژی و هزینههای حمل و نقل میشود.
- مذاکره با تامینکنندگان خود برای دریافت قیمت بهتر و شرایط اعتباری بهتر.
- ارسال سریع فاکتورها و ارائه تخفیف برای پرداخت زود هنگام.
-
هزینه ها را برای مدیریت دخل و خرج کاهش دهید
اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید، بهتر است در هنگام خریدهای نقدی و پرداخت هزینههای مربوط به لوازم اداری یا قراردادها، تخفیف بخواهید. به دنبال راههایی برای کاهش موارد کوچک باشید، زیرا آنها میتوانند هزینههای زیادی را به همراه داشته باشند. تا آنجایی که برای شما مقدور است باید هزینه اجاره و وام، هزینههای بانکی، هزینه بیمه و مالیات حقوق و دستمزد را هم به حداقل برسانید.
شما میتوانید برای مدیریت دخل و خرج در اوضاع نابسامان اقتصادی، از اپلیکیشن فانوس استفاه کنید. این برنامه به شما اجازه میدهد تا درآمدها و هزینههای خود را وارد کنید، پیشرفت مالی خود را پیگیری کنید و برای این کار مدام مجبور به چک کردن دفاتر نباشید.
-
بودجه بازاریابی را کم نکنید
بسیاری از مشاغل کوچک این اشتباه را مرتکب میشوند که بودجه بازاریابی خود را در مواقع سخت کاهش میدهند یا حتی آن را به طور کامل حذف میکنند. اما این دقیقا زمانی است که مشاغل کوچک بیشترین نیاز را به بازاریابی دارند. مصرفکنندگان بیقرار هستند. آنها همیشه به دنبال ایجاد تغییر در تصمیمات خرید خود هستند. به آنها کمک کنید تا محصولات و خدمات شما را بیابند و به سمت رقبا نروند. با بازاریابی هم میتوانید مشتریان فعلی را حفظ کنید و هم مشتریان جدیدی با شما آشنا میشوند. بنابراین اگر به فکر مدیریت دخل و خرج در شرایط اقتصادی نابسامان هستید، بازاریابی را رها نکنید و تلاشهای خود را افزایش دهید.
-
مدیریت سهام خود را در نابسامانی اقتصادی جدی بگیرید
چنانچه شما در تجارت خود در سهام و اوراق قرضه هم فعالیت دارید، باید در زمان نابسامانی اقتصادی از این فرصت استفاده کنید و سود خود را افزایش دهید. در حقیقت وقتی سهام به خوبی مدیریت شود، سود بهبود مییابد. مدیریت موفق سهام نیاز به تعادل بین هزینهها و مزایای سهام دارد.
هزینهها شامل پول ذخیره شده و بیمه میشوند و از مزایای آن میتوان به دارا بودن موجودی کافی برای پاسخگویی به تقاضای مشتری، اشاره کرد. مدیریت خوب سهام یعنی اینکه بدانید چه سهامی را بخرید، چه موقع بخرید و چقدر بخرید. این امر بر مدیریت جریان نقدینگی و سودآوری شما تاثیر مستقیم دارد و در شرایط اقتصادی نامناسب به شما کمک میکند.
نتیجهگیری
شما نباید فراموش کنید که هیچ چیز به طور 100% کسب و کارتان را در برابر رکود مقاوم نمیکند. اما به کارگیری این موارد میتواند به شما اطمینان دهد که کسب و کار شما در دوران سخت پایدار میماند و حتی در این شرایط هم باز میتوانید از آن سود ببرید. همه چیز با آمادگی بیشتر شما و یافتن راههایی برای بهبود شرایط شروع میشود.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊
نویسنده: امیر نیکنام