موفقیت مالی با بودجهبندی اصولی
همه ما همیشه این را شنیدهایم که بودجهبندی اصولی و پس انداز میتوانند باعث موفقیت مالی و پیشرفت خوبی بشنوند. اما رسیدن به این هدف باید با برنامهای دقیق و حساب شده صورت بگیرد. در غیر این صورت شما از تعیین بودجه خود ناامید میشوید. با بودجهبندی حرفهای میتوانید با اطمینان برای هفتهها، ماهها و حتی سالهای پیش روی خود برنامه داشته باشید و برای آینده خود سرمایهگذاری کنید.
بنابراین در این مطلب همراه فانوس باشید تا به شما یاد بدهیم برای رسیدن به موفقیت مالی چشمگیر، چطور یک بودجهبندی اصولی داشته باشید.
نکات مهم جهت بودجهبندی اصولی
-
اهداف خود را مشخص کنید
قبل از تعیین بودجه، باید تصمیم بگیرید که میخواهید بودجه خود را برای انجام چه کارهایی خرج کنید. بنابراین در یک برگه سه یا چهار مورد از مواردی را که میخواهید از همین حالا تا 10 سال آینده انجام بدهید را بنویسید. این فعالیتها بنا به شرایط هر فرد تفاوت دارند و شامل مواردی مثل خرید خانه، ادامه تحصیل، رفتن به مسافرت، سرمایهگذاری و … میشوند. این فعالیتها را بر اساس زمان و مقدار پولی که نیاز دارند، دستهبندی کنید. این کار به شما کمک میکند تا تصور شفافی از آینده خود داشته باشید.
-
مقدار بودجه خود را تنظیم کنید
پس از تصمیمگیری در مورد اهداف خود، میتوانید بودجه مورد نیاز را تعیین کنید. در واقع در اینجا شما میخواهید درآمد ماهانه و همچنین هزینههای ماهانه معمولی خود را محاسبه کرده و همه را تقسیمبندی کنید. اگر درآمد شما بیشتر از هزینههایتان باشد، آغاز خوبی دارید. مطمئن شوید که هزینههای ثابت و هزینههای متغیر را در بودجه خود مشخص کردهاید. البته لازم نیست بودجه خود را به صورت دستی وارد کنید. شما میتوانید با دانلود نرم افزام حسابداری فانوس، به راحتی هزینههای خود را پیگیری کنید. این کار زمان زیادی از شما نمیگیرد و به فرایند بودجهبندی نیز سرعت میبخشد.
-
بودجهبندی خود را پیگیری کنید
بعد از تعیین بودجه خود، باید برای قسمت سخت آن آماده شوید. در حقیقت افراد زیادی هستند که همیشه برنامهای را مشخص میکنند و بودجه خود را تنظیم میکنند، ولی هیچ وقت به موفقیت مالی دلخواهشان نمیرسند. زیرا آنها فراموش میکنند که باید مدام بودجه خود را در نظر داشته باشند و تغییرات را اعمال کنند. بنابراین در این مرحله باید هزینههای خود را پیگیری کنید، معاملات روزانهتان را بنویسید و آنها را از بودجه کم کنید.
اما بخش چالش برانگیزتر این است که مراقب باشید هزینههای شما از درآمدتان بالاتر نرود. در حالت ایده آل، شما باید ابتدا بودجه خود را حداقل برای 6 ماه اول و به طور ماهانه، ارزیابی کنید. این کار کمک میکند تا نقاط ضعف بودجه خود را شناسایی کنید. سپس میتوانید هزینههایی که در محاسبه آنها اشتباهات زیادی کردهاید را مجددا تنظیم کنید.
البته در ماه اول، نباید به یک باره بیشتر هزینههای خود را کم کنید تا بودجه شما دقیق شود. ابتدا کمی تطبیقپذیر باشید و بعد از آن هر ماه سعی کنید مخارج اضافی را کاهش دهید تا بیشتر پس انداز کنید. تجربه نشان داده که بعد از دو ماه ممکن است بتوانید هزینههای خود را حتی بیشتر از آنچه که در ابتدا تصور میکردید کاهش دهید و در راستای موفقیت مالی قدم بدارید.
-
اهداف جدیدی را تعیین کنید
همه ما هنگام تعیین بودجه شخصی و در اول مسیر، اهداف خاصی داریم. اما به احتمال خیلی زیاد این اهداف ثابت نمیمانند و با گذشت زمان اضافه میشوند یا تغییر میکنند. بنابراین شاید نیاز باشد شما اهداف جدیدی را تعیین کنید. شما باید در انتخاب هدفهایتان تداوم داشته باشید تا به پیشرفت و موفقیت مالی قابل قبولی برسید. دنبال کردن اهداف و پایبندی به آنها، کمی سخت است. اما برای خود پاداشی را در نظر بگیرید و اگر به اهدفی که در بودجهبندی شما بود رسیدید، به خودتان جایزه بدهید. این پاداش میتواند هر چیزی باشد که شما را خوشحال میکند، چیزی مثل یک وعدهی غذایی خوشمزه در رستوران مورد علاقه شما.
-
هزینههای خود را کاهش بدهید
با توجه به زمان بودجه بندی، باید هر مدت یکبار و احتمالا در هر سال، هزینههای خود را کاهش دهید. البته این کار به معنی این نیست که شما هزینههای ضروری خود را حذف کنید و از مسائل مهم زندگیتان صرف نظر کنید. بلکه، بعضی هزینهها اصلا ضروری نیستند و انگار هیچ راهحلی هم ندارند. همین هزینههای بیهوده باعث میشوند تا بودجه شما به هدر برود و از لحاظ مالی رشد نکنید. مثلا شاید هر بار که به مرکز خرید میروید، وسوسه شوید و لباسی را بخرید که اصلا به آن نیازی ندارید. در نگاه اول یک لباس ساده تغییری را در بودجه شما ایجاد نمیکند. ولی اگر این خریدها زیاد شوند، در یک سال بخش مهمی از بودجه شما را به هدر میدهند.
اگر هزینهها از پس انداز شما بیشتر هستند، 2 گزینه دارید. یعنی یا باید پول بیشتری به دست آورید یا کمتر هزینه کنید. به طور کلی کاهش هزینهها در مقایسه با کسب درآمد بیشتر، آسانتر است. در نتیجه، به بودجه خود نگاه کنید و تعیین کنید که چه چیزی میتواند کاهش یابد. غذا خوردن؟ لباس جدید؟ اشتراک باشگاه ورزشی؟ این بستگی به شما دارد و اولویتهای زندگی هر شخص با دیگری فرق دارد.
-
فراموش نکنید که بودجهبندی هر ماه متفاوت است
گاهی اوقات افراد در میانهی راه از بودجهبندی خود پیشمان میشوند، چون بعضی از ماهها هیچ چیز خوب پیش نمیرود. اما باید بدانید که برخی از ماهها باید برای مواردی مانند وسایل تحصیل یا تعمیر و نگهداری معمولی خودرو هزینه کنید. همچنین ماههای دیگر باید برای مواردی مانند تعطیلات، تولدها و تعطیلات، پسانداز کنید. پس شما باید در برنامه خود کمی انعطافپذیری هم داشته باشید و مطمئن شوید که میتوانید بودجه خود را هر ماه با تغییر شرایط، تغییر دهید. حتما مقداری پول جداگانه را پس انداز کنید تا در این شرایط به کارتان بیاید.
نتیجهگیری
بودجهبندی اصولی و پایبندی به آن، نه تنها میتواند باعث کاهش استرس مالی شود، بلکه در درازمدت پیشرفت مالی خوبی را برایتان به وجود میآرود. اما به شرطی که موارد گفته شده را رعایت کنید و با برنامهریزی پیش بروید. اگر درآمد شما بالاست، حتما با یک متخصص مالی مشورت کنید تا بهترین استفاده را از درآمد خود ببرید.
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊
نویسنده: امیر نیکنام