میزان سود در بورس چقدر است؟

سود در بورس چقدر است و آیا ارزش دارد که سرمایه‌مان را وارد بازار بورس کنیم و از این طریق کسب درآمد کنیم؟
این سوالی است که معمولا کسانی که قصد ورود به بازار بورس را دارند و می‌خواهند روش مطمئنی برای سرمایه گذاری داشته باشند، می‌پرسند.

این روزها که اقتصاد کشورمان دستخوش تغییرات متفاوتی شده می‌توان گفت که حفظ پول و افزایش آن به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است و افراد دنبال فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری هستند تا بتوانند پول بیشتری به دست آورند.
کسانی که آشنایی زیادی با ماهیت بازار بورس ندارند، می‌خواهند این را بدانند که آیا بورس واقعا ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟ یا اگر زمان بگذارند و تکنیک‌های آن را یاد بگیرند، می‌توانند از این راه کسب درآمد کنند یا نه!

شاید قبلا همه ترجیح می‌دادند پول نقد نگه دارند و اینطور مطمئن‌تر بودند اما امروزه با توجه به تورم، پولِ نقد ارزشش را روز به روز از دست می‌دهد.
بعد از آن هم بانک‌ها می‌توانستند گزینه مناسبی باشند اما بازهم به خاطر اینکه نرخ بهره نسبت به نرخ تورم پایین است، سرمایه‌گذاری در بانک سود بسیار کمی دارد.

اما سرمایه‌گذاری در بورس در کنار تمام گزینه‌های دیگر برای سرمایه‌گذاری جذابیت بیشتری دارد به همین دلیل استقبال فراوانی هم از سوی مردم اتفاق افتاد که می‌تواند نشان از آینده خوب این بازار باشد.
ولی سوال اصلی این است که سود بورس چقدر است و با این نوع از سرمایه‌گذاری به چه میزان درآمدی می‌توان دست پیدا کرد؟

به خاطر بسپارید که…

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشت این است که سود در بورس مثل بانک نیست که هرماه مقدار مشخصی به حساب شخص واریز شود و هیچ تضمینی در این مورد وجود ندارد.
چون سود در بورس ناشی از تغییر قیمت سهام شرکت‌ها است و این تغییرات، تابعی از میزان عرضه و تقاضای کسانی است که در بورس فعالند، در نتیجه نمی‌توان با اطمینان کامل در مورد خرید و فروش یا سود و ضرر یک سهم صحبت کرد حتی این امکان را باید در نظر داشت که امکان سوددهی بسیار بالا یا زیان بسیار شدید یک سهم وجود دارد.

پس اگر ما در بورس به درجه‌ای از مهارت برسیم که بتوانیم رفتاری که دیگر فعالین بورس در آینده دارند را پیش بینی کنیم، می‌توانیم از طریق سرمایه گذاری در بورس به درآمد و سود دست پیدا کنیم.

در نتیجه اگر مهارت لازم را نداشته باشیم حتی با میلیاردها تومان پول هم نمی‌توانیم در بازار بورس کسب درآمد کنیم و ضرر خواهیم کرد.

سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در بورس و کسب درآمد چقدر است؟

مسئله دیگری که ممکن است ذهن افراد زیادی را به خودش مشغول کرده باشد بحث حداقل مبلغ مورد نیاز برای ورود به بازار بورس است اما مزیت این نوع سرمایه‌گذاری این است که معمولا همه حداقل سرمایه برای ورود به بورس را دارند.

حداقل مبلغ سفارش خرید در بورس 500 هزار تومان است. البته به خاطر وجود کارمزد معاملات این مبلغ باید کمی بیشتر از 500 هزار تومان باشد.
قبلا این مبلغ صد هزار تومان بود اما با دستور سازمان بورس و اوراق بهادار تغییر پیدا کرد.

اما اگر افراد بخواهند سفارش خود را به صورت تلفنی یا حضوری به کارگزاری اعلام کنند می‌توانند به هر میزان که تمایل دارند سفارش خرید خودشان را انجام بدهند.

توصیه می شود اگر اول راه هستید و به تازگی به جمع سرمایه‌گذاران بورس اضافه شده‌اید، با سرمایه محدود و مبلغ های کم وارد شوید تا به تدریج، هم با جو معاملات آشنا شوید و هم اطلاعات تخصصی در این زمینه به دست آورید تا جایی که بتوانید معاملات موفقی داشته باشید.
بعد از آن سرمایه بورسی خودتان را افزایش بدهید.

سود بورس بیشتر از زیانش است!

رشد یا ضرر در بورس به صورت تساعدی است یعنی فرض کنید که یک میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده‌اید و سهام شما به مدت 10 روز، روزی 5 درصد رشد می‌کند (یا ضرر می‌کند)
5 درصد روی 1 میلیون می‌شود 50 هزار تومان و روز اول پولتان با رشد 5 درصدی می‌شود یک میلیون و پنجاه هزار تومان. روز دوم 5 درصد روی یک میلیون و پنجاه هزار تومان محاسبه می‌شود.

طی ده روز سود یک میلیون تومان می‌شود 600 هزار تومان یعنی طی 10 روز ما 60 درصد سود می‌کنیم.
منفی شدن هم به همین منوال حساب می‌شود و یک میلیون ما روز دوم می‌شود 950 هزار تومان.
روز سوم، 5 درصد از این 950 هزار تومان کسر می‌شود و اگر ده روز، هر روز 5 درصد ضرر کنیم، حدودا 40 درصد از پولمان را از دست می‌دهیم و 40 درصد ضرر می‌کنیم.

بورس ایران، برخلاف بورس‌های جهانی و بین‌المللی محدودیت نوسان دارد به همین دلیل در صورت ریزش سهم امکان اینکه طی چند روز کل سرمایه شخصی از بین برود، امکان‌پذیر نیست.

از طرف دیگر امکان چند برابر شدن سرمایه افراد طی چند روز هم امکان‌پذیر نیست در صورتی که در بورس‌های بین‌المللی چنین امکانی وجود دارد و ممکن است سرمایه شخصی در یک روز به طور کامل از بین برود و یا چند برابر شود.

درآمد ماهیانه از بورس چقدر است؟

با توجه به توضیحاتی که تا اینجا بیان شد، احتمالا متوجه شدید که کسب سود بورس به مهارت‌های یک شخص بستگی دارد.
همچنین وضعیت بازار هم تاثیرگذار است. مثلا اگر اوضاع بازار خوب باشد ممکن است در یک ماه 20 درصد سود بدهد و اگر بد باشد ممکن است یا درصد سود بسیار پایین باشد یا اصلا سود نکنید.

اما بهترین روش این است که نسبت به بورس دیدگاه بلند مدت داشته باشیم و در دراز مدت به دنبال سود زیاد باشیم.
مثلا کسی که در این کار حرفه‌ای است می‌تواند در بازه زمانی 3 ساله به طور متوسط هر ماه بین 7 تا 10 درصد سود کند و اگر این شخص 10 میلیون تومان در بازار بورس سرمایه‌گذاری کند، ماهانه بین 700 تا یک میلیون تومان سود بورس و درآمد به دست می‌آورد.

چند نکته مهم؛

بازار بورس با تمام جذابتی که دارد خطرات زیادی هم دارد و اصولا جای کسانی است که توانایی بالایی در این حوزه دارند. اگر تخصص ندارید و به این بازار وارد می شوید بهتر است چندین نکته را در ذهن داشته باشید.

مهم ترین توصیه!

همواره تاکید فعالان این عرصه این است که با سرمایه مازاد خود وارد بازار بورس شوید.
با پول خانه و ماشین و… وارد این بازار نشوید تا اگر به هر دلیلی سرمایه‌تان را از دست دادید آسیبی نبینید.

روند بازار را پیش بینی کنید

سرمایه‌گذارها باید دقت کنند که بازار روند صعودی دارد یا نزولی و بر اساس آن تصمیم هایشان را برای خرید و فروش سهمی بگیرند.

نظرات دیگران را بررسی کنید

اصولا نظرات دیگران با توجه به شرایط خودشان است اما برای اینکه بتوانید معامله سودآوری داشته باشید هم به حرکات افراد موفق و هم به حرکات شکست خورده‌ها توجه زیادی داشته باشید.

به ارزش ذاتی سهام توجه داشته باشید

شعار معروفی که در بازار بورس وجود دارد این است که همه تخم مرغ‌هایت را در یک سبد نگذار.
برای اینکه سرمایه‌گذاریمان خیلی زود به زیان تبدیل نشود بهتر است قبل از سرمایه گذاری بدانیم که ارزش واقعی یک سهم چقدر است.

توجه ویژه‌ای به نمودار داشته باشید

با نگاه کردن به نمودار قیمتی یک سهام اطلاعات زیادی می‌توان به دست آورد.
سعی کنید به آن‌ها توجه داشته باشید و نمودارها را یاد بگیرید.

هم چنین برای شروع آموزش بورس، توصیه می‌کنیم مجموعه مقالات آموزش صفر تا صد سرمایه‌گذاری در بورس را مطالعه کنید.

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 😉

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

نویسنده: فاطمه زاهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.