پول خوشبختی می آورد؟
پاسخ به این سوال که آیا پول خوشبختی میآورد یا خیر به هر شخص بستگی دارد و نمیتوان پاسخ جامع و کاملی به آن داد اما مسئله این است که تعریف شما از خوشبختی چیست؟
طبق پژوهش جهانی که درمورد خوشبختی و شاد زندگی کردن روی افراد صورت گرفته، به این نتیجه رسیدند که با پول تمام خوشی و سعادت را نمیتوان به دست آورد اما میزان رضایت از زندگی با درآمد شخصی افراد افزایش پیدا میکند.
از طرفی احساسات مثبتی مثل لذت بردن، خوشحال بودن، تفریح کردن و… به پول نیاز دارند اما دلیل اصلی این احساسات نیستند.
به زبان سادهتر و عامیانهتر خوشبختی شاید خیلی ارتباط مستقیمی با پول نداشته باشد همانطور که احتمالا شما هم مثل من آدمهای زیادی دیده باشید که پول زیادی ندارند اما شاد زندگی میکنند و خوشبختی را قلبا احساس میکنند یا برعکس کسانی که اوضاع مالی خوبی دارند ولی آدم های شادی نیستند و نمیتوانند از زندگی شان لذت ببرند.
در واقع خوشبختی احساس عجیبی است که گاماس گاماس میآید و وارد زندگیمان میشود به شکلی که شاید اصلا متوجه آمدنش هم نباشیم اما اگر برود و نباشد، با تمام وجودمان جای خالیاش را احساس میکنیم.
خوشبختی درونیتر از آن است که بتوان با پول آن را به دست آورد.
مثلا کسی که میزان درآمدش افزایش پیدا میکند قطعا ابتدا احساس خوب و رضایتمندی را برایش به همراه دارد و به عبارت دیگر احساس خوشبختی میکند اما به مرور زمان داشتن این میزان پول برای آن شخص تکراری میشود و این احساس رضایتمندی را فراموش میکند.
پس میزان رضایت و خوشبختی به عوامل درونی و بیرونی بسیاری مرتبط است که نمیتوان نسبت به آنها بیتفاوت بود.
از سوی دیگر زندگی پر زرق و برقی که این روزها بسیار طرفدار پیدا کرده و زندگی افراد معمولی را تحت تاثیر قرار داده است، ایده آل های این افراد را هم تغییر داده و در واقع شخص با تصور یک زندگی بینقص و لاکچری و رسیدن به چنین زندگی میتواند احساس رضایت داشته باشد و برای رسیدن به این زندگی قطعا به پول نیاز هست.
گاهی اینکه پول خوشبختی میآورد یک توهم است و گاهی خود واقعیت است و تفاوت این دو موضوع دقیقا به شرایط و انتظار ما از آن پول بستگی دارد.
مثلا اگر میزانی پول به دستتان برسد قصد انجام چه کاری را دارید؟
گاهی شخصی پول بیشتری میخواهد تا بتواند نیازهای اولیه و ضروری خانوادهاش را برطرف کند، قطعا چنین شخصی با به دست آوردن پول احساس خوشبختی میکند اما گاهی شخصی قصد دارد با این پول اقدام به انجام کارهایی کند تا تنهایی و احساسات منفی درونی خودش را برطرف کند که شاید برای مدتی نتیجه دلخواهش را بگیرد اما در درازمدت نمیتواند به نتیجه مطلوب خود دست پیدا کند.
قصد ندارم ارزش پول را پایین بیاورم به خصوص در جامعه امروزی که شرایط اقتصادی و افزایش تورمها روز به روز شرایط را سختتر میکند اما نمیتوان آن روی سکه را نادیده گرفت و نسبت به آن بی تفاوت بود و اگر این واقعیت را بپذیریم که همیشه با پول نمیتوان احساس رضایت و خوشبختی را به دست آورد، اتفاقا زودتر به این احساس دست پیدا میکنیم.
پول یکی از گزینههای اصلی در زندگی هر شخصی است و همانگونه که گفتیم در مواقع زیادی پول نمیتواند احساس شادی و رضایت را برای ما به ارمغان بیاورد، همانگونه هم باید بگوییم که پول حلال بسیاری از مشکلات است.
با پول نمیتوان عشق خرید اما میتوان معشوق را خوشحال کرد، با پول نمیشود آرامش خرید اما میتوان تا حدودی آسایش را تامین کرد و با به دست آوردن آسایش به آرامش هم میرسیم، با پول نمیتوان سلامتی را خرید اما بیماری را تا حدی میتوان درمان کرد، با پول نمیتوان احساس خوشبختی را خرید اما میتوانیم یک کالای مورد علاقهمان را بخریم و احساس رضایت را به وجود آوریم حتی موقت!
در واقع اگر کسی بگوید “با پول میتوان خوشبخت بود” یا دیگری بگوید “با پول نمیتوانیم خوشبختی را بخریم” هردو درست گفتهاند و این موضوع کاملا به نوع نگاه هر شخص و تجربههایی که در طول حیات خود به دست آورده، بستگی دارد.
علم روانشناسی ثابت کرده که عوامل زیادی در شادی و خوشبختی افراد موثر هستند عواملی مثل دوستی، عزت نفس، احترام، روابط اجتماعی، احترام، اعتماد به نفس، عشق، کمک به دیگران و… و در این دسته بندی پول رتبه چهاردم را دارد.
طبق تحقیقاتی که صورت گرفته مردمی که در شهرستانها زندگی میکنند احساس رضایت بیشتری نسبت به کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند، دارند چراکه زندگی ساده و به دور از تجملات موجب میشود آرامش ذهنی بیشتری داشته باشند نسبت به کسانی که اطرافشان پر از وسایل لوکسی است که شاید روزی آرزوی داشتنش را داشتند اما امروزه فقط موجب تنگ شدن عرصه و خفگی در همان افراد میشود.
نگاه کردن به خانوادهای که پشت ماشین آخرین سیستمشان نشستند و می خندند ممکن است ما را به حسرت بکشاند، وقتی نمیتوانیم به راحتی از محل کار خود به خانه برگردیم به خصوص وقتی چنین تصویری را میبینیم منجر میشود حسرتمان دوچندان شود.
رد شدن از کنار مغازههایی که اجناس یا لباس های لوکس دارند و آن ها را به نمایش گذاشتند باعث میشود آه از نهادمان بلند شود به خصوص وقتی ببینیم که با کل حقوق یک ماهمان میتوانیم یک تکه کوچک از آن جنس لوکس را تهیه کنیم!
اما با تمام این تفاسیر اکنون در شرایطی هستیم که با چنین وضعی درگیریم و نمیتوانیم بیش از این تلاش کنیم چراکه تمام زمانمان را در حال کار کردن و سپری کردن اوقاتی با خانواده خود هستیم.
در چنین شرایطی چه باید کرد؟
خوشبختی باید درون ذهن و سرمان باشد.
خوشبختی به آنچه در فکر هر شخص می گذرد، انتظارش از زندگی، توقعش از خودش، برنامه ریزی که برای زندگی و آینده اش دارد، نوع دیدگاهش به دنیا و اتفاقات و زندگی شخصی خودش و… دارد، بستگی دارد.
در اصل خوشبختی به عوامل زیادی مربوط است که این عوامل را میتوانیم انتخاب کنیم.
میتوانیم انتخاب کنیم که کمتر ظاهر زندگی دیگران را ببینیم و حسرت بکشیم، بیشتر تلاش کنیم و خودمان را دست کم نگیریم!
پس این ما هستیم که مشخص میکنیم پول خوشبختی میآورد یا خیر!؟
اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂
نویسنده: فاطمه زاهد
خيلي مفيد و عالي آفرين به نويسنده