پیتر لینچ، سرمایه گذاری موفق آمریکایی

پیتر لینچ | peter lynch یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران آمریکایی که 1944 میلادی متولد شده است لینچ مدیر سابق صندوق Magellan بوده وی بین سال‌های 1977 و 1990 به طور متوسط 29.2 % بازده سالانه‌ای خود را به بهترین صندوق سرمایه‌گذاری مشترک (صندوق سرمایه گذاری شرکت Fidelity) تخصیص داد. در این دوره 13 ساله سرمایه‌ی خود را از 18 میلیون دلار به 14 میلیارد دلار ارتقا داد.

او به قدری در سرمایه‌گذاری خود پیشرفت کرد که سرمایه‌گذاران قدرتمند از جمله بنجامین گراهام در کتاب سرمایه‌گذاری هوشمند، وی را به عنوان یک قهرمان یاد می‌کنند.

لینچ همیشه تاکید کرده که شما باید بتوانید استراتژی معاملاتی خودتان را پیدا کنید.

پیتر لینچ | peter lynch

پیتر لینچ | peter lynch پس از مرگ پدرش، مجبور شد برای تامین هزینه‌ها و نیازهای خانوادگی خود مشغول به کار شود. پیتر پس از گذراندن دوره‌ی نوجوانی خود و پس‌اندازهایی که داشت 100 سهم یکی از شرکت‌های هواپیمایی را خرید و به ازای هر سهم 8 دلار پرداخت کرد و با سود حاصل از خرید این سهام‌ها باعث شد که وی بتواند هزینه کافی برای ادامه تحصیل خود را داشته باشد.

در سال 1965 لینچ از دانشکده بوستون در رشته‌های فلسفه، تاریخ و روانشناسی فارغ التحصیل شود. پیتر در سال 1968 مدرک کارشناسی ارشد در رشته مدیریت کسب و کار از دانشکده وارتون (Wharton) را گرفت. پیتر لینچ در سال 1966 به عنوان کارآموز در شرکتی به نام fidelity استخدام شد که پس از گذر زمان به قدری در کار خود موفق شد که برای رئیس خود و افراد استخدامی در آنجا کادر اداری انتخاب می‌کرد.

پیتر لینچ | peter lynch به مدت 13 سال مدیریت صندوق سرمایه گذاری این شرکت را بر عهده داشت. وی در زمینه‌های صنعت کاغذ، شیمی و نشر شرکت را پوشش می‌داد و پس از بازگشت از دو سال خدمت در ارتش در سال 1969 به طور رسمی استخدام شد.

او بیش از هر استراتژی اصلی، بر شرکت های منفرد تمرکز داشت. وی سرمایه‌گذاری خود را از شرکت‌های بزرگ آمریکایی آغاز و به تدریج تاکید بیشتری بر سهام‌های کوچک و بین المللی تغییر داد.

استراتژی او که شهرت بسیاری در میان سرمایه‌گذاران دارد تنها در یک جمله خلاصه می‌شود : “سهامی را بخرید که می شناسید.”

لینچ همراه با نویسنده جان روچیلد سه کتاب از خود به جا گذاشت که نام‌های آنها :

ONE UP ON WALLSTREE

BEETING THE STREET

LEARN TO EARN

می‌باشد .

در کتاب اول مجموعه‌هایی است از توصیه‌هایی که نیازمند سرمایه‌گذارانی است که می‌خواهند سود خود را به حد نصاب برسانند. او در این کتاب بیان می‌کند که رشته‌های فلسفه و منطق بیشتر از ریاضیات یا امور مالی برای حرفه‌ی وی مفید و مهم‌تر است. در وارتون به نتایج جالبی دست یافت که برخی از روش‌هایی که در دوران مدرسه تدریس می‌شد توسط متخصصان در دوره‌ی کارآموزی خود رد می‌شد .

وی تعداد محدودی مقاله‌ی سرمایه‌گذاری برای مجله ی WORTH نوشت. لینچ صاحب مشهورترین و به‌نام‌ترین روش‌های مدرن استراتژی سرمایه‌گذاری فردی است.

پیتر لینچ، سرمایه‌گذاران را راهنمایی می‌کرد تا سهام کم ارزش خوب را پیدا کنند و از نظر او این اصل به عنوان نقطه‌ی شروع سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود. 

برای بسیاری از معامله‌گران پیتر لینچ به عنوان الگوی معامله‌گری است. پیش‌بینی‌های خوب و صبر او در معاملات باعث افزایش سود دهی صندوق‌های تحت مدیریتش شده بود.

لینچ یک استراتژی ابداع کرد به نامِ نسبت قیمت به درآمد رشد (PEG)، که به سرمایه‌داران کمک می‌کند تا با توجه به پتانسیل رشد خود، قیمت سهام را پایین بیاورند، به همراه سایر روش های ارزش گذاری سهام، که محبوب سرمایه گذاران قرار گرفته است.

لینچ نایب رییس شرکت fidelity به صورت پاره‌وقت بود؛ بیشتر زمان خود را برای تحلیل و راهنمایی تحلیل‌گران جوان می‌گذراند. وی در اغلب اوقات امور خود را وقف کارهای خیریه می‌کرد، برنامه خدماتی در سال 1988 در بوستون تاسیس شد که هم اکنون پس از گذر 32 سال در 29 شهر ایالت متحده امریکا فعالیت دارد.

طبق مقاله‌ای در مجله بوستون در سال 2006 دارایی خالص او 352 میلیون دلار بود.

پیتر لینچ با کارولین آن هوف ازدواج کرد. آن ها سه دختر داشتند. وی همراه با همسر خود بنیاد لینچ را تاسیس کردند. لینچ در سال 2015 به دلیل سرطان خون درگذشت.

بنیاد لینچ هم اکنون با ارزش 125 میلیون دلار، از زمان تاسیس حدود 80 میلیون دلار کمک  مالی کرده است. این بنیاد از آموزشگاهها، سازمان‌های مذهبی، سازمان‌های فرهنگی و تاریخی، بیمارستان ها و تحقیقات پزشکی پشتیبانی می‌کند. بنیاد لینچ یکی از اولین حامیان اصلی teach for merica americares  و شرکای بهداشت بود.

 

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید 🙂

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.