چطور سفر ارزان و کم‌هزینه داشته باشیم؟

شاید شما هم تجربه کرده‌اید که قصد مسافرت رفتن داشته باشید اما وقتی به هزینه‌ها و مخارجش فکر می‌کنید کلا نظرتان تغییر می‌کند.همه ما دست کم یکبار چنین تجربه‌ای داشتیم و به خاطر مسائل مالی سفرمان را، یا ایده سفر رفتنمان را کنسل کرده‌ایم.

این روزها که شرایط اقتصادی کشورمان سامانی ندارد و وضعیت به گونه‌ای است که هر روز، وقتی از خواب بیدار می‌شویم با افزایش قیمت مواجه هستیم، چنین وضعیتی تصمیم‌گیری برای هر چیزی را سخت می‌کند اما اگر بخواهیم فقط به این مسئله توجه داشته باشیم و برنامه‌ریزی‌هایمان را بر مبنای موضوعات اقتصادی بچینیم، باید قید همه چیز به خصوص مسافرت و گردش را بزنیم.

این موضوع شدنی نیست که سفر نرویم چون امروزه دغدغه‌ها، آسیب‌ها، مشکلات و… انقدر زیاد شده‌اند که اگر مسافرت نرویم تمام اشتیاقمان برای ادامه دادن در مسیر زندگی را از دست می‌دهیم.
در چنین شرایطی که درصد زیادی از مردم به خاطر هزینه‌های بالای زندگی، از تفریحات زیادی محروم هستند، تنها دلخوشی‌شان سفر ارزان و به صرفه است و با همین سفرهاست که روحیه تمام اعضای خانواده عوض می‌شود و دوباره می‌توانند به زندگی و کارشان ادامه بدهند.

اما در این بین افرادی هم هستند که عاشق سفرند و حتی با وجود گران شدن همه‌چیز بازهم تلاش می‌کنند که کم‌هزینه سفر کنند و با بودجه‌بندی مناسب یک سفر ارزان ولی دلچسب داشته باشند.
برای اینکه بتوانیم به مسافرتی به صرفه برویم، بهتر است به نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، توجه ویژه‌ای داشته باشیم؛

چگونه سفر ارزان داشته باشیم؟

اگر بخواهیم سفر ارزان داشته باشیم ابتدا باید به سه ضلع سفر و یا مثلث سفر یعنی رفت و برگشت، غذا و اقامت توجه داشته باشیم و معمولا پرهزینه‌ترین بخش سفر هم به این سه ضلع مربوط می‌شود.

1. با وسیله عمومی سفر کنید

اگر خانواده کم جمعیتی دارید بهتر است با وسیله نقلیه عمومی مسافرت کنید.
رفتن با ماشین شخصی یعنی دردسر بیشتر، سوخت بیشتر و در نهایت هزینه بیشتر!
با استفاده از وسیله‌های عمومی به راحتی و بدون خستگی از ترافیک و مسیرهای طولانی و شب بیداری و… به سفر بروید و از سفرتان لذت ببرید.

اگر نگران رفت‌و‌آمد در شهر مورد نظرتان هستید هم باید بگویم که به راحتی می‌توانید با جستجو کردن در گوگل و راهنمایی گرفتن از محلی‌ها با اتوبوس یا تاکسی به مکان‌های مورد نظرتان بروید.

 

2.گروهی سفر کنید

یکی دیگر از راه‌های کاهش هزینه‌ها و سفر ارزان، مسافرت گروهی است.
وقتی گروهی مسافرت می‌رویم به راحتی می‌توانیم از امکانات یکدیگر استفاده کنیم ضمن اینکه تمام هزینه‌ها را باهم تقسیم کنیم.
معمولا سفرهای گروهی به خصوص با کسانی که خوش‌سفر هستند و با آن‌ها خوش می‌گذرد باعث می‌شود سفر ارزان و یاد ماندنی‌تری داشته باشیم.

برای رفت‌وآمد هم اگر تعداد افراد به حدی باشد که بتوانید یک ون کرایه کنید که هزینه سفرتان خیلی کم می‌شود ولی اگر از وسیله‌های دیگر هم مثل هواپیما، قطار، اتوبوس، تاکسی‌های بین‌شهری بخواهید استفاده کنید، معمولا برای بلیط‌های گروهی تخفیف خوبی در نظر گرفته‌اند.

روشهای مدیریت خرج سفر

3.لحظه آخر بلیط بگیرید

معمولا تمام وسیله‌های حمل و نقل، شرایطی را برای لحظه‌های آخر در نظر می‌گیرند که اگر تمام صندلی‌هایشان پر نشود، با تخفیف مناسبی بلیط‌هایشان را به فروش می‌رسانند.
مثل اتاق خالی هتل‌ها، صندلی خالی قطار و هواپیما و…

 

4. به جای هتل‌های گران به مسافرخانه‌های ارزانتر بروید

یکی از مهم‌ترین و پرهزینه‌ترین بخش‌های سفر به جای خواب و استراحت مربوط می‌شود.
هتل‌ها به خاطر امکاناتی که دارند و خدمات و تجهیزاتی که ارائه می‌دهند اصلا فضاهای مناسبی برای کسانی که به دنبال صرفه‌جویی در هزینه‌هایشان هستند و می‌خواهند سفر ارزان و کم‌هزینه داشته باشند، نیست.

بهتر است مهمانخانه‌ها، مسافرخانه‌ها، خانه‌های شخصی که مناسب با بودجه‌بندی شما هست را انتخاب کنید.
شاید نگاهتان این باشد که این فضاها از بهداشت کافی برخوردار نیستند اما این روزها با توجه به افزایش مسافرخانه‌ها و رقابتی که بین آن‌ها وجود دارد، کیفیت خوبی را به مشتریانشان ارائه می‌دهند تا بتوانند اعتمادشان را جلب کنند به خصوص در شهرهای شلوغی که مسافرخانه‌های زیادی کنار هم قرار دارند این رقابت شدیدتر است و حتی ممکن است تخفیف خوبی هم بدهند.

 

5.در ایام خلوت به یک سفر ارزان و دلچسب بروید

اصولا در ایام عید و تابستان مسافرت‌ها بیشتر از فصل‌ها و زمان‌های دیگر است.
اما اگر زمان مسافرت اهمیت زیادی برایتان ندارد، خارج از تعطیلات و زمان‌های شلوغ سفر بروید.

در روزهایی که میزان مسافرت‌ها زیاد است، هزینه بلیط‌ها، مکان‌های اقامتی، خورد و خوراک و… چند برابر زمان‌هایی است که مردم به سفر نمی‌روند.
مثلا شهرهای شمال کشورمان در ایام عید به خاطر مسافرهای زیادی که دارد، بسیار گران‌تر از زمان‌های کم مسافر است.

 

6. به پیام‌های تبلیغاتی توجه کنید

سایت‌های بلیط‌فروشی سیستم پیامکی دارند که اگر شماره خودتان را در اختیارشان قرار بدهید از تمام اخبار مطلعتان می‌کنند و این اطلاع‌رسانی زمان‌هایی کاربرد زیادی دارند که تورهای مسافرتی دارند و ممکن است تا لحظه آخر بعضی از بلیط‌هایشان به فروش نرسد.
به جز این مسئله، گاهی شرایط خوبی برای جلب مشتری و همچنین به دست آوردن رضایت مشتریانشان انجام می‌دهند که از طریق ایمیل و یا پیامک این شرایط ویژه را به مشتریان خود اطلاع‌رسانی می‌کنند.

مدیریت هزینه سفر خانواده

7. در مناطق توریستی غذا نخورید

مناطقی که توریستی هستند و مسافرهای زیادی از شهرها و کشورهای دیگر دارند، همیشه همه‌چیزشان گران‌تر از مناطق دیگر است.
اگر مغازه‌ای باشد، رستوران یا هتل در این مناطق باشد چندبرابر گران‌تر از سایر مناطق است.

بنابراین سعی کنید در منطقه‌های توریستی خرید نکنید و غذا نخورید.
در مواقع زیادی غذاهای این مناطق از کیفیت و بهداشت خوبی هم برخوردار نیستند ولی چون در منطقه توریستی هستند، قیمت بالاتری دارند.

غذا خوردن در یک خیابان آنطرف‌تر می‌تواند خیلی به صرفه‌تر باشد نسبت به منطقه‌های اصلی و توریستی
همچنین به جای اینکه همیشه در رستوران غذا بخورید، بهتر است گاهی از فروشگاه‌های مواد غذایی، غذاهای خوشمزه و به صرفه‌تر تهیه کنید.

حتی می‎‌توانید مواد اولیه را تهیه کنید و خودتان آشپزی کنید به خصوص آشپزی کردن در دل طبیعت بسیار لذت‌بخش است و می‌تواند یک خاطره خوش و خوشمزه را برایتان تداعی کند.

گاهی هم می‌توان وعده‌های غذایی را محدود به خوراکی‌های سبک و سالم مثل پنیر و سبزی، سیب زمینی پخته یا آتشی، املت و…کرد.

 

8. از طبیعت لذت ببرید

سفر کردن به طبیعت یکی از بزرگترین لذت‌هایی است که خیلی ارتباطی با میزان پولدار بودن یا نبودن ندارد چون حتی کسانی که وضعیت مالی خوبی دارند هم به دل طبیعت می‌روند و از سفرشان لذت می‌برند.

پس اگر قصد دارید در ایام شلوغی مثل عید به سفر بروید، بهتر است مناطق طبیعی را انتخاب کنید تا در هزینه‌هایتان هم صرفه‌جویی کرده باشید.

 

9. لوازم ضروری را با خودتان ببرید

هرچقدر بتوانید کمتر خرید کنید و همه‌چیز را با خودتان ببرید در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی می‌شود ولی از طرف دیگر حواستان به اضافه‌بار هم باشد اما تا جایی که امکان دارد لوازم ضروری مثل پتو، چادر مسافرتی، زیرانداز، لیوان، فلاسک، چای، نان، خوراکی برای بچه‌ها، مواد غذایی کنسروی، داروهای ضروری و مسکن، کارت بانکی به جای پول نقد و… با خود ببرید.

دفترچه بیمه را حتما با خودتان ببرید تا اگر اتفاقی افتاد مجبور به پرداخت هزینه مضاعف برای درمان نشوید.

 

10.  اطلاعات ضروری در مورد سفرتان را بدانید

اطلاعاتی مثل اینکه مسافت شما تا شهر مقصد چقدر است، مدت زمانی که در مسیر هستید، وضعیت آب‌وهوای شهر مقصد و اطلاعاتی که موجب می‌شوند یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر و سفر ارزان و کم‌هزینه با بودجه‌بندی مناسب داشته باشید.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید 😊 

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

نویسنده: فاطمه زاهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.