چک لیست مدیریت مالی قبل از چهل سالگی

احتمالا اگر جزء آن دسته افرادی باشید که پدر و مادرتان برنامه‌ریزی مالی مناسبی نداشتند و به فکر دوران بازنشستگی‌شان نبودند، به خوبی موضوع این مقاله را درک می‌کنید.

من اطرافم آدم‌های زیادی را دیدم که پدر و مادرشان را سرزنش کردند که چرا مثل آقای ایکس به فکر این دورانتان نبودید و برنامه‌ریزی مالی نداشتید و… (فارغ از درست و غلط بودن این کار، فقط قصد در میان گذاشتن تجربه و دیده‌هایم را دارم) در نهایت هم پدر و مادری که عمری برای داشتن زندگی آرام خود تلاش کردند، زمانی که سنی از آن‌ها گذشته، شرایط سختی را تحمل می‌کنند چراکه علم کافی برای برنامه‌ریزی مالی در دوران بازنشستگی‌شان را نداشتند.

این روزها فضای جامعه و شرایط اقتصادی کشور و اوضاع نا‌به‌سامان تورم به شکلی درآمده که اگر برنامه‌ریزی مالی وجود نداشته باشد به سختی می‌توان گذران زندگی کرد.

بنابراین برنامه‌ریزی مالی تنها مجموعه‌ای از برنامه‌ریزی است که هرکسی برای داشتن آرامش و آسایش در زندگی‌اش باید آماده کند.

حالا این برنامه‌ریزی مالی که هرکسی باید داشته باشد ابتدا وضعیت مالی که شخص دارد را مورد بررسی قرار می‌دهد سپس اهداف مالی کوتاه مدت و بلندمدتی که دارد را مشخص خواهد‌ کرد.

در نهایت هم با توجه به این اهدافی که دارد روشی را برای تحقق اهدافش انتخاب می‌کند و بر اساس این الگوی تعیین شده پیش می‌رود.

برای داشتن رفاه مالی در دوران بازنشستگی چه باید کرد؟

کسانی که به روزهای بازنشستگی خود نزدیک می‌شوند بیشتر از دیگران این نگرانی را دارند و بهتر از آن‌ها این شرایط را درک می‌کنند.

این افراد از هر مبلغی که دارند به خوبی محافظت کنند و نمی‌توانند از زندگی خود لذت ببرند اما برای اینکه با چنین مشکلاتی مواجه نشویم بهتر است به راهکارهایی که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد توجه داشته باشید؛

  • برنامه‌ریزی هدفمندی داشته باشید

برای اینکه در دوران بازنشستگی با مشکلی مواجه نشوید، باید با توجه به شرایطی که دارید پس‌اندازتان را بهینه کنید و یا بخشی از آن را سرمایه‌گذاری کنید.

تصور بسیاری از مردم اینگونه است که هدفمند کردن هزینه‌ها و طبق بودجه‌بندی استفاده کردن از آن‌ها، برابر است با کمتر خرج کردن و لذت نبردن از زندگی!

در صورتی که اگر برای هزینه‌های خود بودجه‌بندی را در نظر بگیرید به شما در مدیریت پولتان کمک خواهد کرد و در واقع داشتن یک برنامه مشخص مثل داشتن نقشه‌ای عمل می‌کند که راه را نشان می‌دهد.

سعی کنید اهدافتان را به دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم کنید.
کوتاه‌مدت مثل هزینه‌های زندگی، پس‌انداز و… و بلندمدت مثل خرید ماشین، خرید خانه، سرمایه‌گذاری و…

  • پس‌انداز کردن و فراموش نکنید

تمام افراد بزرگ و ثروتمندی که توانستند جایگاه مالی خوبی به دست آورند توصیه کردند که هر ماه حداقل 10 درصد از درآمدتان را پس‌انداز کنید تا پولدار شوید!

شاید ابتدا کار سودمندی به نظر نرسد اما بعد از گذشت چندماه این میزان از پس‌انداز شما، مبلغ قابل توجهی می‌شود که می‌توانید نیازهای اساسی‌تان را رفع کنید یا حتی از آن برای سرمایه‌گذاری و افزایش دارایی‌تان استفاده کنید.

شاید در ابتدا انجام این کار کمی سخت باشد اما اگر تمام تلاشتان را بکنید که پس‌انداز داشته باشید در مدت زمان کوتاهی می‌توانید پولتان را دوبرابر و بعد از آن هم افزایش چندبرابری بدهید.

البته اگر از پس‌اندازتان برای سرمایه‌گذاری استفاده نمی‌کنید، بهتر است اصلا به آن دست نزنید و کلا از آن استفاده نکنید.

یکی از نکات مهم در پس‌انداز همین است که تا زمانی که شرایط ویژه‌ای برایتان اتفاق نیفتاده از این مبلغ به هیچ عنوان استفاده نکنید.

  • هزینه‌های اضافی را کاهش بدهید

یکی از خوبی‌های داشتن برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی کردن درآمدتان این است که متوجه می‌شوید چقدر از هزینه‌هایی که ماهانه انجام می‌دهید اضافه است و بهتر است این هزینه‌ها را با چه چیز واجب دیگری جابجا کنید!
یا اصلا این میزان هزینه‌های اضافه را به جای جایگزین کردن، پس‌انداز کنید!

اگر عادت‌های مالی خود را اصلاح کنید در نهایت شاهد تغییر بزرگی در روند زندگی‌تان خواهید بود که نه تنها کیفیت زندگی را کم نمی‌کند بلکه کمک می‌کند زندگی بهتر و با کیفیت‌تری داشته باشید.

  • بدهی‌های خود را مدیریت کنید و با احتیاط وام بگیرید

اگر بدهکار هستید اولویت زندگی‌تان را پرداخت بدهی‌های خود قرار بدهید و مهم‌تر از همه اینکه رفتارهاهی ناشایست خود را مدیریت کنید.
مثلا افرادی ممکن است عجولانه تصمیم بگیرند و وام‌هایی با بهره بالا بگیرند و یا قرض‌های سنگین بگیرند که توصیه می‌کنیم برای تغییر در زندگی خود این عادات را از بین ببرید.

اما با این اوصاف گاهی شخص در موقعیت اقتصادی قرار می‌گیرد که نیاز به گرفتن وام دارد تا هرچه سریع‌تر بتواند به خواسته‌اش جامه عمل بپوشاند.
ولی توجه کنید که برای چه چیزی وام می‌گیرید؟ ارزشش را دارد؟ بازپرداختش چگونه است؟ باز پرداختش چندساله است؟ چند درصد است؟
ابتدا تمام این مسائل را بسنجید سپس اقدام به گرفتن وام بکنید و حتی اگر نیاز هست، با افراد دیگر و یا مشاورین در این خصوص مشورت کنید.

  • خودتان را بیمه کنید

انواع بیمه‌ها یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی هستند.
متناسب با شرایط خودتان، بیمه را انجام بدهید تا در این دوران مشکلات کمتری داشته باشید.

مثلا زمانی که خودتان را بیمه عمر می‌کنید بلافاصله تحت پوشش خدمات درمانی قرار می‌گیرید و حتی حق بیمه شما را پس‌انداز می‌کنند و به آن سود اختصاص می‌دهند.

با این روش بعد از چند سال مقدار قابل توجهی پول خواهید داشت.
یعنی یک تیر و چند نشان!

  • سرمایه‌گذاری کنید

سرمایه‌گذاری یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانید سود مناسبی از طریق آن به دست آورید.

سرمایه‌گذاری موجب می‌شود در کوتاه مدت سود خوبی از میزان پولی که در اختیار دارید، به دست آورید و میزان سرمایه اولیه‌تان را افزایش بدهید.

اصولا برخی افراد که قدرت ریسک بالایی ندارند ترجیح می‌دهند پولشان را در بانک بگذارند و سود آن را بگیرند اما اگر با یک مشاور کاربلد در زمینه سرمایه‌گذاری صحبت کنید، او با توجه به شرایط و اهداف شما و همچنین با میزان قدرت ریسکی که دارید گزینه‌های کاربردی شما را پیشنهاد می‌دهد و در طول مسیر شما را راهنمایی می‌کند.

  • هزینه‌های خود را یادداشت کنید

بودجه‌بندی یکی از گام‌های داشتن یک برنامه مالی درست و اصولی است اما زمانی تحقق پیدا می‌کند که آن‌ها را یادداشت کنید.

تمام هزینه‌هایی که می‌کنید حتی جزئی‌ترینشان را یادداشت کنید.

چراکه این هزینه‌های جزئی ممکن است به چشم نیاید اما کم کم جمع می‌شود و در نهایت به خودتان می‌آیید و متوجه می‌شوید بخش زیادی از درآمدتان را برای هزینه‌های جزئی صرف کردید که ضروری هم نبودند.

اما اگر آن‌ها را یادداشت کنید با این دست مشکلات مواجه نخواهید شد.
از سوی دیگر زمانی که آن‌ها را یادداشت می‌کنید در واقع نتیجه برنامه‌ریزی مالی خود را می‌بینید، بنابراین راحت‌تر می توانید در مسیر موفقیت گام بردارید و در این مسیر ثبات داشته باشید.

 همچنین می‌توانید اپلیکیشن مدیریت مالی شخصی فانوس را نصب کنید تا با ثبت و اختصاص بودجه به هزینه‌ها، دخل و خرج زندگی خود را مدیریت کنید.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید و از دو امکان جذاب و جدیدمون استفاده کنید😊

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

 

نویسنده: فاطمه زاهد

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.