8 عادت مالی سالم که باید از امروز شروع کنید
راهحلهای مالی امسال خودتون رو تنظیم کردهاید؟ نه؟ من هم همینطور!
بعد از سالها احساس دلخوری و ناامیدی از خودم در مورد نقشههایی که برای لاغر شدن و صرفهجویی در هزینهها و ….که در اول سال میریزم و هیچوقت آنها را انجام نمیدهم، تصمیم گرفتم امسال کار متفاوتی انجام بدم: هیچ نقشه جدیدی نکشم.
میدونم ممکنه به نظر تنبلی برسه یا اینکه فکر کنید که من جاهطلبی لازم رو ندارم اما اینو گوش کنید: تصمیم گرفتم برنامهها و نقشههای امسالم رو با عادتهای مالی جدید جایگزین کنم.
این یک تغییر اساسی است چرا که عادتهای سالم به من کمک میکنند تغییرات بزرگی در زندگیام ایجاد کنم. مثل چالشهایی که برای خودم تعریف کردم. مثلا تکمیل یک چالش پسانداز با کنار گذاشتن پول های کمی در هر هفته.
اگر آماده هستین تا امور مالی خودتون رو مرتب کنید و کاری کنید به اصطلاح “پول برای شما کار کند” سعی کنید این روزها از عادتهای مالی سالم استفاده کنید!
اول با خودتان تسویه کنید:
پرداخت اتوماتیک به خودتان را راه بیاندازید. به جای اینکه آخرین گزینه لیستِ پرداختیتان باشد، آن را اول از همه انجام دهید. سوپرایز میشوید اگر بفهمید که همین کار ساده چقدر میتواند حساب پساندازتون رو افزایش بده. حتی اگر یک برنامهی عالی برای نحوهی پسانداز باقیمانده پولتان داشته باشید، زندگی جلو میرود و هزینههای پیشبینی نشده حساب پساندازتون رو میبلعد. در وهله اول با کنار گذاشتن هزینه پسانداز از خرجهای اضافی که ناخواسته باعث از بین رفتن بودجهی پساندازتون میشود، جلوگیری میکنید.
با حضور ذهن خرج کنید:
یاد گرفتن اینکه با حضور ذهن و براساس ارزشهای شخصی خودتان پول خرج کنید، به شما آرامشِ مالی و حس رضایت میدهد.
عملی کردن این مهارت در ابتدا دشوار است ولی شما نیاز به تمرین دارید. شاید لازم باشد از دوستان و خانواده بخواهید در اول راه به شما کمک کنند و در مواقع لازم تذکرها را گوشزد کنند. اما در نهایت مهارتی که بدست میآورید، ارزش این زحمت را دارد.
زمانی را صرف این موضوع کنید که متوجه شوید واقعا دوست دارید انعکاس زندگی شما از بیرون چگونه باشد. سپس با قدمهای کوچک شروع کنید به سمت آن انعکاس ایدهآل قدم برداشتن. مهم نیست که برای سفر رفتن هزینه کنید یا حتی بهصورت مرتب هزینه رستوران و غذای بیرون را بدهید. چیزی که مهم است این است که ارزشهای زندگی خودتان را بشناسید و مطابق با آنها رفتار کنید.
هزینههای خود را زیر نظر داشته باشید:
قبل از اینکه اولین بودجهام را تهیه کنم، شروع به بررسی و رصدِ هزینههای خودم کردم. پیگیری هزینههای شما به شما کمک میکند تا تقریباً بطور خودکار هزینههای اضافی را تصحیح کنید؛ زیرا میتوانید ببینید که پول شما به کجا میرود تا در صورت لزوم بتوانید تغییراتی ایجاد کنید.
شاید لازم باشد برای دستهبندیهایی که بیش از حد در آنها هزینه میکنید، مبلغی را بهصورت نقد کنار بگذارید و بیش از آن به خودتان اجازه ندهید که از کارت بانکی پرداخت کنید. یا حتی یک حساب بانکی یا کارت جداگانه برای آن دستهبندیها کنار بگذارید تا به حدود بقیه دستهبندیها وارد نشوند و با تمام شدن حساب این کارت دیگر تا پایان ماه دیگر آن را شارژ نکنید.
میتوانید هزینههای خود را با اکسل، یک اپلیکیشن حسابداری شخصی یا حتی قلم و کاغذ پیگیری کنید.
مبلغ اضافی را در بدهی خود بپردازید:
اگر به این عادت بد دچار هستید که بدهیهای خود را ذره ذره و با حداقل مبلغ پرداخت میکنید، وقت آن است که عادت جدیدی را شروع کنید، پرداخت مبلغ بیشتری از بدهیهای خود (حتی اگر پول زیادی هم ندارید). چند هزار تومان بیشتر میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. برای اینکه مطمئن شوید که به جای وسوسه شوید که پول مازاد رو خرج کنید، آن پول اضافه را برای پرداخت بدهی بیشتر استفاده کنید، هر زمان که پول اضافی در حساب خود دارید، بدهی خود را بپردازید.
شروع به سرمایه گذاری کنید:
همانطور که اول پس انداز خودتان کنار میگذارید، باید این اطمینان را بدست آورید که از آیندهی خودتان با سرمایهگذاریهای دوران بازنشستگی محافظت کردهاید. یکی از روشهای سرمایهگذاری ساده شرکت در بیمههای بازنشستگی یا برنامههایی که برای دوران بازنشستگی وجود دارد است. اگر خودتان را برای این کارها آماده نکنید، ممکن است پولی که به راحتی درمیآید را از دست بدهید. برای این برنامهها عموما به یک کارفرما نیاز دارید اما اگر کارفرمای مستقیمی ندارید هم دست از سرمایهگذاری برندارید و درباره شیوههای سرمایهگذاری که شخصا میتوانید پیش ببرید تحقیق کنید.
اجازه ندهید روزهای بد شما را ناامید کنند:
هر چقدر هم که برای پول و سرمایهی خود با برنامه پیش بروید، روزهایی پیش میاید که نمیتوانید آنطور که تصور کردهاید زندگی مالیتان را پیش ببرید. ممکن است تصمیمهای بد مالی یا سرمایه گذاری بگیرید ، یا با برخی هزینه های پیش بینی نشده روبرو شوید.
راه غلبه بر این اتفاقات پیش بینی نشده و برگشتن به مسیر اصلی این است که یاد بگیرید آنها را بپذیرید و ادامه دهید. البته که باید از اشتباهات درس بگیرید ولی خودتان را بابت آنها سرزنش نکنید.
تمرین قدردانی:
موضوع دیگری که باعث شد روند بازی زندگی برای من تغییر کند، این بود که تصمیم گرفتم قدردان باشم. شاید قدردان بودن شبیه یک عادت مالی به نظر نرسد اما تفاوت زیادی در زندگی مالیتان ایجاد میکند. وقتی که یاد میگیرید که نسبت به دنیای اطرافتان قدردان باشید استرس و فشار کمتری را تحمل میکنید نسبت به افرادی که سعی می کنند شما رو به سمت خرید وسایل یا چیزهایی که نیاز ندارید تحت فشار قرار دهند.
مثلا وقتی نسبت به دوستی که ماشین لوکس جدیدی خریده در نگاه اول حسودی میکنید اما با یادآوری اینکه وسیلهی نقلیهی فعلیتان چقدر برایتان کار راه میاندازد میافتید، فشار ذهنی را از روی خودتان برمیدارید.
اهداف نهایی خود را در ذهن داشته باشید
هنگامی که شما در تلاش برای بهبود امور مالی خود هستید، ممکن است در مراحل اولیه فراموش کنید که برای خودتان چه هدفی تعیین کردید. سعی کنید امسال، این عادت را در خودتان پرورش دهید حتی اگر همه چیز سخت شود،شما تلاش کنید اهداف نهایی خود را در خاطر داشته باشید. زیرا بعضی از مواقع واقعا اینکار سخت میشود. اما این اهداف باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا به شما انگیزهی کافی برای پیشرفت بدهند.
مرجع: https://www.chime.com/blog/10-healthy-financial-habits-you-need-to-start-today/
سلام امیدواریم که بتوانیم دیدگاههایمان را درجهت بهبود بهتر برنامه هایمان وکلی جهان ودر راستای صلح وارزش دادن به کلیات جهان هستی ارجمند سازیم علم هرچه فراتر رود دیدگاه انسان به خالق جذابتر میشود