NFT چیست و چطور کار می‌کند؟

اگر اخیرا اخبار فناوری را زیر نظر داشته‌اید، احتمالا اصطلاحاتی مانند بیت کوین، بلاک چین و NFT ها را شنیده‌اید. در بین این اصطلاحات NFT ها جدیدتر هستند و افراد مختلفی دوست دارند با نحوه عملکرد آنها آشنا شوند.

ما در این مقاله به شما می‌گوییم که NFT چیست، چگونه کار می کند و چه مزایا و معایبی دارد. در ادامه همراه وبلاگ فانوس باشید.

NFT چیست؟ (توکن غیر قابل تعویض)

برای درک اینکه NFT چیست و چگونه کار می کند، باید با اصطلاحات دارایی دیجیتال و بلاک چین نیز آشنا باشید. بنابراین در این بخش به توضیح جداگانه هر کدام می‌پردازیم. NFT مخفف non-fungible token است.  به عنوان مثال، در اقتصاد، پول یک دارایی قابل تعویض است. دارای واحد است و می‌توان آن را بدون از دست دادن یا افزایش ارزش به راحتی تعویض کرد. دارایی‌های تعویض‌پذیر نیز شامل مواردی مانند طلا، ارز دیجیتال و سهام می‌شود.

دارایی قابل تعویض چیزی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف تقسیم کرد و می‌تواند عرضه بی پایانی از آن وجود داشته باشد. آنها را می‌توان به روش‌های بی‌شماری مانند پرداخت‌ها یا ذخیره ارزش، استفاده کرد.  از سوی دیگر دارایی غیرقابل تعویض، یک بار ایجاد می‌شود. مثلا یک تابلوی نقاشی را در نظر بگیرید، اگرچه یک نقاشی می‌تواند کپی یا عکس‌برداری شود، اما اصل همچنان اصل است و ماکت‌های آن با اصل نقاشی ارزش یکسانی ندارند.

NFT ها واحدهایی از داده‌های ذخیره شده در دفتر کل دیجیتال بلاک چین هستند. هر توکن غیر قابل تعویض، به عنوان نوعی گواهی اصالت عمل می‌کند که نشان می‌دهد یک دارایی دیجیتال منحصر به‌فرد است و قابل تعویض نیست. به لطف اصول رمزنگاری که بلاک چین را منحصر به فرد می‌کند، یک NFT هرگز قابل تغییر و تنظیم نیست و دزدیده نمی‌شود.

مزایای nft توکن غیرقابل تعویض

دارایی دیجیتال

به بیان ساده، دارایی دیجیتال هر چیزی است که در قالب دیجیتال وجود داشته باشد و حق استفاده از آن را داشته باشد. بنابراین برای مثال، چیزهایی مانند اسناد، محتوای صوتی یا بصری، تصاویر و سایر داده‌های دیجیتال مشابه، همگی دارایی دیجیتال محسوب می‌شوند.

بلاک چین

بلاک چین نوعی پایگاه داده و مجموعه‌ای از اطلاعات یا داده‌های ذخیره شده الکترونیکی است. برخلاف یک پایگاه داده معمولی، بلاک چین مجموعه‌ای از بلوک‌های داده‌ای است که به یکدیگر مرتبط هستند. این زنجیره‌ها یک دفتر کل دیجیتال مشترک یا مجموعه داده‌ها را ایجاد می‌کنند که فعالیت‌ها و اطلاعات درون زنجیره را ثبت می‌کند.

هر دفتر کل بلاک چین در سراسر جهان در هزاران سرور مختلف ذخیره می‌شود. این بدان معنی است که هر کسی در شبکه می‌تواند ورودی‌های دیگران را ببیند. این فناوری دفتر کل همتا به همتا و توزیع شده، به این معنی است که تقلب یا دستکاری داده‌ها در یک بلوک تقریبا غیرممکن است. در نتیجه بلاک چین یک دفتر کل مشترک، تغییرناپذیر (دائمی و غیرقابل تغییر) است که فرآیند ثبت تراکنش‌ها و ردیابی دارایی‌ها را تسهیل می‌کند.

 

نحوه عملکرد NFT

NFT ها بر روی یک بلاک چین ایجاد می‌شوند و هرگز نمی‌توان آنها را در یک فضای بلاک چین جداگانه قرار داد. در آن بلاک چین وجود خواهد داشت و اصالت کالایی را که خریداری کرده‌اید، ثابت می‌کند. در نتیجه NFTها از همان فناوری بلاک چین استفاده می‌کنند که به ارزهای دیجیتال قدرت می‌دهد. اکنون، زمانی که کاربر یک NFT را از هر بازاری خریداری می‌کند، اطلاعات مالکیت یک توکن خاص، در زنجیره بلوکی ثبت می‌شود. این حق مالکیت قابل تایید است و افراد می‌توانند متوجه شوند که مالک واقعی NFT خاص کیست. در حال حاضر، بیشتر NFT‌ها بخشی از بلاک چین اتریوم هستند. با این حال، بلاک چین‌های مختلف می‌توانند نسخه‌های NFT خود را نیز پیاده کنند.

 

مزایا و معایب NFT‌ها

در حال حاضر توکن‌های غیر قابل تعویض به وضوح محبوب هستند. اما نکات مثبت و منفی NFT چیست؟ ما برخی از مزایا و معایب احتمالی را در زیر بیان کرده‌ایم:

 

مزایای NFT

برخی از مزایای NFT‌ها عبارتند از:

  • آنها مالکیت دارایی‌های دیجیتال را به هنرمندان می‌دهند. هنگامی که سازندگان محتوا یک دارایی دیجیتال ایجاد می‌کنند، NFT به آنها این فرصت را می‌دهد که نه تنها اعتبار خود را نشان دهند، بلکه از کار خود نیز سود ببرند. با چیزهایی مانند الگوهای رفتاری که به طور گسترده منتشر می‌شوند، این می‌تواند به معنای جریان درآمد قابل توجهی برای سازنده باشد.
  • آنها منحصر به فرد و قابل جمع‌آوری هستند. بسیاری از مردم از هیجان ناشی از جمع‌آوری چیزی که منحصر به‌فرد یا کمیاب است لذت می‌برند. NFTها یک لایه مشروعیت اضافی برای محتوای قابل جمع‌آوری، به ویژه در قالب دارایی‌های دیجیتال را فراهم می‌کنند.
  • آنها تغییر ناپذیر هستند. از آنجایی که توکن های غیرقابل تعویض مبتنی بر بلاک چین هستند، هرگز نمی‌توان آنها را تغییر داد، پاک یا جایگزین کرد. باز هم، هنگام اثبات منشا یا اصالت محتوای دیجیتال، این یک کیفیت ارزشمند است.
  • آنها می‌توانند شامل قراردادهای هوشمند باشند. قراردادهای هوشمند یکی دیگر از ویژگی‌های فناوری بلاک چین است که بسیار جذاب است. در اصل، آنها می‌توانند دستورالعمل‌هایی را ذخیره کنند که در صورت برآورده شدن شرایط خاص اجرا می‌شوند. به این ترتیب، یک NFT با یک قرارداد هوشمند می‌تواند درصدی از سود را در زمانی که NFT در آینده فروخته شود، به هنرمندان بدهد.

معایب nft

معایب NFT‌ها

البته، مانند هر فناوری جدید، برخی از معایب بالقوه وجود دارند. معایب NFT عبارتند از:

  • این یک بازار سوداگرانه است. سوال بزرگ این است که آیا ارزش واقعی در NFT‌ها وجود دارد یا خیر. آیا آنها یک سرمایه‌گذاری بلند مدت هستند؟ یا به سادگی یک مد گذرا؟ در حال حاضر نظر دادن در مورد این موضوع سخت است و تنها ارزش بر اساس کیفیت احساسی NFTها است.
  • دارایی‌های دیجیتال را می‌توان کپی کرد. فقط به این دلیل که شخصی یک NFT در اختیار دارد، به این معنا نیست که نسخه‌هایی از آن وجود ندارد. هنر را می‌توان کپی و جایگذاری کرد، گیف‌ها را هزاران بار بازنشر کرد و ویدیوها را در وب سایت‌های مختلف پست کرد. فقط به این دلیل که شما مالک NFT هستید به این معنی نیست که شما دارایی را کنترل می‌کنید، شما فقط یک نشانه اصالت دارید.
  • برای وارد کردن رکوردها به بلاک چین، قدرت محاسباتی زیادی لازم است. یک سوال بزرگ وجود دارد که آیا دارایی‌های مبتنی بر بلاک چین پایدار هستند یا خیر. آنها می‌توانند دزدیده شوند. اگرچه فناوری پشت NFT ها نسبتا امن است، اما بسیاری از صرافی‌ها و پلتفرم‌ها اینطور نیستند. به این ترتیب، چندین گزارش از NFT‌های سرقت شده پس از نقض امنیت سایبری وجود دارند.

 

نتیجه‌گیری

امیدواریم اکنون درک درستی از NFT و نحوه عملکرد آن داشته باشید. سخت است که بگوییم NFT‌ها در سال‌های آینده به طور گسترده مورد استفاده قرار خواهند گرفت. واضح است که در حال حاضر علاقه زیادی به آنها وجود دارد و همچنین چندین مزیت بالقوه وجود دارد. با این حال، این فناوری در مراحل ابتدایی نسبی خود قرار دارد و چالش‌های متعددی برای غلبه بر آن وجود دارند.

 

اگر هنوز اپلیکیشن خودتان را آپدیت نکرده اید از دو لینک  زیر نسخه های جدید را از گوگل پلی و بازار دریافت کنید😊

دانلود از کافه بازار دانلود از گوگل پلی

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.